Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U svijetu gdje se granice između normalnosti i ludila čine sve mutnijima, gdje društvene mreže postaju arena za najbizarnije predstave, a svakodnevni kaos postaje nova realnost, Zvjezdan Ružić i njegov Pianotron dolaze s osvježavajućom glazbenom interpretacijom koja postavlja ključno pitanje: "Ima li života na Marsu?

Ružićeva obrada Bowiejevog kultnog hita "Life on Mars?" nije samo glazbeni performans, već i umjetnički komentar na društvo u kojemu živimo. Zvjezdan nas svojom glazbom potiče na razmišljanje o dubokim pitanjima i promjenama koje su potrebne u današnjem svijetu.

Zvjezdanova izvedba ove skladbe gotovo se u cijelosti temelji na klaviru, pri čemu svaka nota odražava duboke emocije i tjeskobu koja je prisutna u originalnom Bowiejevom tekstu. Prava se magija, međutim, događa pri samom kraju skladbe, kada se Pianotron, Zvjezdanova glazbena inovacija, sasvim neočekivano pojavi u aranžmanu, stvarajući zvučni uragan koji odražava kaotičnost vremena u kojem živimo.

“Mornari koji se tuku na plesnom podiju, policajac koji tuče nedužnog čovjeka, Mickey Mouse koji je prerastao u kravu itd.. Simbolika je to Bowiejevog prikaza bolesti tadašnjeg društva. Nisam vješt s riječima kao što je bio veliki David Bowie, zato neću niti pokušavati nakon njegovih stihova opisivati bolesti našeg društva. Svatko tko imalo promišlja o sebi i svijetu u kojem živimo, znat će o čemu govorim. Ja sam vam to ispričao onako kako ja najbolje znam - klavirom... I da, sve češće se pitam ima li života na Marsu. Možda na sličan način kao što se Bowie pitao tada, iz sličnog osjećaja očaja koji proizlazi iz razočarenja društvom i sumnje u smjer u kojem se svijet kreće.” Ističe Ružić.

Poslušajte ovu glazbenu bravuru u izvedbi Zvjezdana Ružića i njegovog Pianotrona i doživite glazbu koja će vas oduševiti svojom genijalnošću i strašću.
Ružićev “Life on Mars?” zabilježen je uživo u njegovom “Highway Studiju.” Za režiju i montažu ovog fantastičnog videa zaslužan je Pavle Kaplanec, dok su kamere u rukama talentiranog dvojca Ive Znaor i Pavla Kaplaneca iz Impala Studija. Zvjezdan je osobno miksao i producirao pjesmu, dok je za mastering zaslužan Ivan Pešut.

IzvještajiGlazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski


Joker Out 2/2 u Tvornici kulture


Undercode Resurrection: Mission Accomplished