Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Da sam znal ljubavna je pjesma koja u novom sastavu benda predstavlja otvaranje za 3. studijski album u izdanju Mast produkcije. Naime, sadašnja četvorka u novoj postavi iznjedrila je iz svoje radionice novi hit s tvrdim ritmovima i neuhvatljivim rifovima. Kako kažu sami članovi benda: „Da sam znal sarkastična je priča o „staromodnoj“ ljubavi između muškarca i žene, između borbe pameti i srca, hormona i mudrosti.

Tema je ozbiljna i intimna, a opasna za dušu i tijelo, pa je prema tome glazba natrpana stilistički, produkcijski i tekstualno, što bi sa vizualnim dijelom trebalo dočarati usamljenost, razočaranje, bol koje ostavlja čovjeka praznim.

Osim standardnog instrumentarija Ognja, obogatili smo snimku još pokojim neuobičajenim zvukom koje obogaćuje zvučnu sliku.“

Snimka: Vedran Gorjup, Green hill studio
Mix i master, programiranje: Denis Kuzel

Ogenj: Denis Kuzel (bubanj), Tomislav Mihac Kovačic (vokal, tamburica, Petar Šimčić (el. gitara), Leonardo Ivačić (bass gitara)

Tekst: Tomislav Mihac Kovačic
Glazba: Denis Kuzel, Borna Ilić, Petar Šimčić, Tomislav Mihac Kovačic
Aranžman: Denis Kuzel, Leonradno Ivačić, Petar Šimčić, Tomislav Mihac Kovačic

Ogenj o spotu:
„Koncept za spot je jednostavan. Nije previše direktan, no nije ni toliko apstraktan. Više puca na podsvijest i simboliku. Pustinja je vrela po danu, a ledena u noći i kad zapneš na takvom mjestu nije neko turističko iskustvo. Nas četvorica postavljeni u krug jedni prema drugima okruženi tim prelijepim noćnim, pustinjskim krajolikom osvijetljenim koncertnom i snimateljskom rasvjetom.

Kontinentalna Hrvatska prebogata je skrivenim blagom, a područje koje prožimlje obronke Bilogore sve do romantične Drave, posebno je po mnogočemu. Spoj guste šume, rijeke Drave, pjeskovite pustinje, brojnih ciklo i pješačkih staza, umjetničkih ateljea, tradicijske hrane i OPG-ova na malom prostoru – sve je to područje Dravski Peski. Intrigantno pjeskovito područje „Peski“, nudi jedinstvenu priliku da upoznate pravu malu pustinju koja je prepoznata kao vrlo atraktivna lokacija te su se na njoj snimali brojni spotovi kao i filmovi. Upravo u tom dijelu raja, pronašli smo inspiraciju za video uratkom za naš prvi singl.“

Snimanje, montaža, video produkcija : Marko Čordaš, Studio Jeka

Ogenj o grafici:
„Komadić budućeg vizuala koji tvori cjelokupnu priču u vidu slagalice, koja će svoj finale i bitak poprimiti izdanjem albuma. Elementi svojstveni za umjetnika koji stoji iza ovog djela dočaravaju surovost, jednostavnost, dvosmislenost. Podravski „pevec“ koji iako je noć već budi dan. Možda je vrijeme za osvijestiti se, a možda je „pevec“.

zabrijao malo previše. Unatoč tome, imao podršku ili ne, bio shvaćen ili ne, imao sljedbenike ili ne, Ogenj gori i širi svoju svjetlost na surovost okoline. Djelić podravskog kraja i bogatstva nasljeđa i tradicije kao i prirode, sramežljivo prikazan u grafici, nadopunjuje se oprečnom glazbenom kulisom. Dravski peski, pevec, ogenj, naivec,…“.

Grafiku koja je pripremljena za digitalno izdanje izradio je poznati koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans, vizualni umjetnik sa širokim područjem interesa i djelovanja na polju likovne umjetnosti. Bavi se tradicionalnim likovnim medijima i tehnikama ali isto tako i računalnom grafikom i modernim tehnikama.IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici