Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Antun Aleksa je kantautor, multinistrumentalni glazbenik, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktualne zagrebačke scene. Poznat je po sviranju u sjajnim bendovima Porto Mortu, Trophy Jumpu i JeboTon Ansamblu.
U 2023. godini se odlučio za objavljivanje solo projekta pod nazivom IDEM te je s prva tri singla oduševio sve koji su ih čuli. Riječ je o pjesmama "ŠtetaŠtetaŠteta" , "Potopi Ovaj Brod" i "Par put godišnje". U tekstovima singlova, ali i pjesmama koje će se naći na debitantskom albumu “poyy”, Antun djelomično prenosi svoja iskustva koja putem dobivaju i imaginarnu notu, a u konačnici čine predivnu cjelinu s glazbom koju autor stavlja, ne u ladice već u ormar žanrova "bedroom indie diy post pop punk smeće", a široj javnosti bi se mogao svrstati pod alternativni pop punk.
U novom singlu "Žujice" postavlja paralelu između banalne svakodnevice i nošenja s intenzivnim emocijama. Spot je snimio, režirao i montirao Pavle Kocanjer, kostime je posložila Ira Rumora, a produkciju je odradio Antun Aleksa. Za miks i master zaslužni su Dominik Kisić i Antun Aleksa. Pjesma "Žujice" predstavljena je kao posljednji najavni singl albuma "Poyy" koji će svjetlo dana ugledati na Antunov 30. rođendan - 28. svibnja.
IDEM će nastupiti i na ovogodišnjem Mudri Brk Festivalu. Masu dobar đir ove godine umjesto dva dana, publiku očekuje punih tjedan dana od 24. do 30. srpnja, a osim središnjeg glazbenog programa 28. i 29. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, kroz tjedan će biti i dodatni kulturni i zabavni program. Ulaznice za Mudri Brk Festival po cijeni od 15 eura dostupne su putem sustava Core-event na sljedećem linku: https://core-event.co/events/mudri-brk-festival-2023-af8f/. Svi koji su propustili nabaviti dvodnevne ulaznice “Infišani”, sada mogu ispraviti nepravdu i nabaviti karte “Di je priša”.

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u