Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Antun Aleksa je kantautor, multinistrumentalni glazbenik, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktualne zagrebačke scene. Poznat je po sviranju u sjajnim bendovima Porto Mortu, Trophy Jumpu i JeboTon Ansamblu.
U 2023. godini se odlučio za objavljivanje solo projekta pod nazivom IDEM te je s prva tri singla oduševio sve koji su ih čuli. Riječ je o pjesmama "ŠtetaŠtetaŠteta" , "Potopi Ovaj Brod" i "Par put godišnje". U tekstovima singlova, ali i pjesmama koje će se naći na debitantskom albumu “poyy”, Antun djelomično prenosi svoja iskustva koja putem dobivaju i imaginarnu notu, a u konačnici čine predivnu cjelinu s glazbom koju autor stavlja, ne u ladice već u ormar žanrova "bedroom indie diy post pop punk smeće", a široj javnosti bi se mogao svrstati pod alternativni pop punk.
U novom singlu "Žujice" postavlja paralelu između banalne svakodnevice i nošenja s intenzivnim emocijama. Spot je snimio, režirao i montirao Pavle Kocanjer, kostime je posložila Ira Rumora, a produkciju je odradio Antun Aleksa. Za miks i master zaslužni su Dominik Kisić i Antun Aleksa. Pjesma "Žujice" predstavljena je kao posljednji najavni singl albuma "Poyy" koji će svjetlo dana ugledati na Antunov 30. rođendan - 28. svibnja.
IDEM će nastupiti i na ovogodišnjem Mudri Brk Festivalu. Masu dobar đir ove godine umjesto dva dana, publiku očekuje punih tjedan dana od 24. do 30. srpnja, a osim središnjeg glazbenog programa 28. i 29. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, kroz tjedan će biti i dodatni kulturni i zabavni program. Ulaznice za Mudri Brk Festival po cijeni od 15 eura dostupne su putem sustava Core-event na sljedećem linku: https://core-event.co/events/mudri-brk-festival-2023-af8f/. Svi koji su propustili nabaviti dvodnevne ulaznice “Infišani”, sada mogu ispraviti nepravdu i nabaviti karte “Di je priša”.


IzvještajiAvril Lavigne i Kraj Programa u pulskoj Areni


Naelektrizirani spektakl Coldplaya u Budimpešti


"Man this Sax" održan prošle subote u Sax!-u


Brutalna iskrenost Body Counta na Šalati


Galerija fotografija: Grše na Terezijani


Galoop festival dan 2.


The Smile + James Holden u Malom rimskom kazalištu


Galoop festival dan 1.


Ril Tok Fest održan u klubu Boogaloo


Galerija fotografija: Jelusick na drugom danu Terezijane


Punk fiesta uz Bakterije i Nulu


Koncert Parnog Valjka na Terezijani


еksplozivni nastup Toola u Budimpešti


Engleska pop-punk ikona u prepunoj Tvornici


Dropkick Murphys na Šalati


Vrhunski koncert Crossesa u Tvornici


Tool audio-vizualno hipnotizirao Beč


Galerija fotografija: KSET Open Air


Spektakl Gibonnia


Dua Lipa nastupila u pulskoj Areni