Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac.

Donkey Hot je rock 'n' roll bend koji postoji od 2014. godine, a članovi benda su: Vili Gobac na vokalu, Mihovil Burek na gitari, iza bubnjeva se skriva Hrvoje Dizdar, na klavijaturi je Marijo Dujmić i na basu je Doris Mihaljević. ''Bend je u zadnjih devet godina postigao ništa, tako da se ne nadaju ničemu. Uspjeh nam se još nije dogodio i za njega ćemo možda morati pričekati i par života.'', sa suzom u oku govore članovi benda. Ipak, upravo je izašao singl 'Mama Care', koji će se naći na popisu pjesama debitantskog albuma koji izlazi u svibnju pod okriljem Dallas Recordsa.

Pjesmu 'Mama Care' napisao je Vili Gobac, a posvećuje ju svojoj majci. ''Mama Care, ti si meni kralj'', Vili poručuje u pjesmi, te nastavlja ''pjesma mi je samo izletjela, došao sam doma, uzeo gitaru i prvi rif koji sam odsvirao postao je nacrt za pjesmu. Odmah sam znao kako ide tekst, a nadam se da će ga i drugi naučiti.''

Donkey Hot i Dallas Records nisu neznanci, bend je pod njihovom etiketom već izdao dva singla, 'Chuzuki' i 'Kineski restorani'. Treći singl najavljuje album, a pjesma zvukom otkriva da će album biti žešći od prethodno objavljenog materijala. Članovi benda su ljubitelji visokoenergetske glazbe, stoga je za očekivati da nadolazeći materijal neće zaostajati žestinom – kako singlovi, tako i album.

Album je sniman u SilverSound studiju, kod producenta Josipa Pilipića. ''Pile je odličan mladi producent, tako da ne iznenađuje što album zvuči moderno i svježe, barem što se mene tiče. Radi o dobrom starom rokenrolu… možda ne baš dobrom ali definitivno starom.'' - poručio je Hrvoje Dizdar, bubnjar benda. Mihovil Burek, gitarist, dodaje da mu je bio potpuni gušt raditi sa dugogodišnjim prijateljem i da se jedva čeka vratiti u njegov studio.

Vili kaže da je odmah znao da će 'Mama Care' biti singl koji mora imati i popratni video spot. Obratio se Frani Pamiću, koji je predložio režijsko rješenje, a bend ga je odmah suglasno i s oduševljenjem odobrio. Spot je sniman u ogromnom novom studiju rentala CineCro, a osim Vilijeve mame, Deane Gobac o kojoj je pjesma, pojavljuje se i Skummy Pete koji je odradio prvi ikad drifting u RH za potrebe snimanja glazbenog spota u zatvorenom prostoru. Bend je i više nego zadovoljan spotom, a Frane ih je ''oborio s nogu'' - kako kaže Burek i jedva čekaju opet surađivati s njim.

''Čim mi je Vili pustio pjesmu sam znao da to trebam raditi! Uvijek mi je bitno da u pjesmi ili izvođaču osjetim atmosferu i neke slike koje bi volio i uprizoriti. Već na prvo slušanje bio sam siguran da je to to. Dogodilo se da smo se Vili i ja razmjenjujući misli i ideje o spotu u potpunosti slagali skoro oko svega što je vrlo rijetko i samim time dragocjeno. Bio je gušt raditi s cijelim bendom, hvala im što su mi pružili apsolutnu slobodu i povjerenje tijekom cijelog procesa. To puno znači i olakšava put do željenog rezultata. Puno hvala Danijelu Peku što nam je dozvolio snimati u novom studiju filmskog rentala CineCro koji nam je poslužio kao savršena lokacija za ovaj spot.'' - rekao je Frane Pamić, režiser.

Za styling je zaslužna Ira Rumora, domaća dizajnerica koja u svijet mode zaista unosi nešto drugačije. Vili Gobac, u ime benda kaže da mu je iznimno drago što su upoznali tako talentiranu djevojku s kojom su odmah kliknuli, a posebno su sretni jer je pristala stilizirati bend za potrebe snimanja spota u kojemu možete vidjeti i njene genijalne komade!



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici