Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon uspješnih brojki nedavno izdanog albuma pod imenom "Zbirka zadataka" i nakon šest singlova, na red je došao i sedmi. Pjesma "Mentalitet '21" nastala je u srpnju 2021. godine, a opisuje današnje stanje 21. stoljeća iz Neshove perspektive. Miks pjesme odradio je mladi zagrebački producent Kickass, master je odradio Sirko iz 136 records, a iza kamere su Peta i Brucimirius.

Kadrovi spota snimljeni su u Karlovcu, Dugoj Resi i Zagrebu, a vokali su snimani u „Tonstudio Leipzig“ u Leipzigu gdje je Nesh u to vrijeme radio.

"Pravi rap nije umro, samo se sakrio u podzemlje, ali ovom pjesmom izlazi van na površinu među ljude nadajući se da će ga vanjski svijet prihvatiti. Pjesma prvobitno nije trebala ni biti na Kickassovom albumu nego na našem zajedničkom albumu "Pod okriljem noći" koji je još u pripremi. No kada je on pročitao tekst pjesme i kad je čuo koji sam beat odabrao za tu pjesmu, osobno me pitao da li bih imao što protiv da ta pjesma bude na njegovom albumu, na što sam ja bez pogovora pristao. Zahvalan sam Kickassu što je nakon 13 godina moje underground karijere prepoznao moj talent i pružio mi priliku da izađem iz sjene demo scene i budem zajedno na albumu s velikim imenima hrvatskog rapa." – rekao je Nesh.

Kickass dodaje: "Kada smo napravili ovu stvar, rekao sam Neshu da mi zvuči kao da je iz ranih 2000-ih godina. Taj sound, način rimovanja i flowa...a to doba je zlatno doba Hrvatskog hip-hopa i sve u vezi toga je legendarno, s toga sam jednostavno morao ovo imati na albumu.“

IzvještajiHard Place proslavio 12-i rođendan


Klasična hrvatska četvorka +2 u Splitu


Partibrejkers obilježili velikih 40 godina


2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu