Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon prvog singla "Turn The Page" objavljenog u veljači ove godine, zagrebački garage rock’n’roll bend Thee Melomen predstavljaju i drugi singl “Black Rain“ zajedno s izdavačkom kućom "Martin’s Garage Records" iz Ljubljane. Jednako kao i prvi, i ovaj ima sve elemente pomalo zaboravljenog garage heavy psych zvuka kasnih šezdesetih i to na tragu bendova poput 13th Floor Elevators, Seeds i Blue Cheer. U pjesmi "Black Rain" bend je tekstualno i muzički krenuo mračnijim, depresivnijim, kriptičnim putem pa kao što tekst kaže - “Tune in and drop out with Thee Melomen”.

Što se tiče svirki, Thee Melomen ćete moći čuti uživo u subotu 18. lipnja u Svetom Martinu na Muri na 14. mitingu američkih automobila i rock'n'rolla “Trash&Burn” te u srijedu 29. lipnja 2022. u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu. Termini drugih koncerata bit će najavljivani na stranici www.facebook.com/TheeMelomen/

O bendu
Grupa Thee Melomen osnovana je krajem 2013. godine u Zagrebu od strane “četvorice prekaljenih glazbenih šmekera” (kako ih je nazvao portal www.terapija.net) i ljubitelja rock’n’roll glazbe. Prvo vlastito izdanje “Chinatown” objavljeno je početkom 2016. na kojem se nalaze autorske pjesme u stilu kluba CBGB iz New Yorka tijekom druge polovice 1970-tih. Godinu nakon, sudjeluju na ekskluzivnoj 7" ploči američke izdavačke kuće ORG Music “Balkans-Pedro Four-Way” povodom Record Store Day 2017. sa sljedećim izvođačima: Vasko Atanasoski, Disciplin A Kitschme i Mike Watt + The Secondmen. Ploču “Disappear” objavljuju početkom 2019. za izdavačku kuću “Martin's Garage” iz Ljubljane, u čiji zvuk unose elemente klasičnog i psihodeličnog rocka.
Do sada su svirali po Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Češkoj i Njemačkoj.

Članovi Thee Melomen su: Vedran Cesarec – vokal i ritam gitara, Filip Fržop – solo gitara, Igor Premor – bas gitara i Vedran Majstorović – bubnjevi.