Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Novi instrumentalni album naziva "RANE" drugi je samostalni album glazbenika Alena Svetopetrića sniman u razdoblju 2020. i 2021. godine. Inspiriran je i potaknut posljedicama aktualne pandemije corona virusom i razornog potresa u rodnom gradu Sisku. Svojevrstan je povratak sebi samome, osobno otvaranje i buđenje. U ovom intenzivnom pandemijskom periodu kroz promišljanja u kakvom svijetu živimo, okreće se dublje umjetnosti i sabire osjećaje u glazbu slobodnog duha potpomognutu glazbenicima različitih pozadina i sluha.

Kao gosti na albumu pojavljuju se i dugogodišnji prijatelji i suradnici: Matija Dedić (klavijature), Fedor Boić (klavijature), Dado Marinković (bubnjevi), Jurica Leikauff (klavijature), Damir Šomen (bubnjevi), Gojko Tomljanović (el. klavir), Mario Klarić (bubnjevi), Marko Lazarić (bubnjevi), Bruno Urlić (violina) te Zvonimir Šestak (kontrabas).

"Nestabilnost svakodnevnice i nepredvidljivost i najbliže budućnosti, radikalizirala je važnost i potrebu da se glazba pronađe, da je se dovrši i utjelovi. Posebnost albuma je pokušaj snimanja prvih impresija bez dodatnog uljepšavanja i studijskog „peglanja“, a sam smjer je presjek starog i novog zvuka. Radi se o hibridu stilova naslonjen na jazz, blues, rock, funk i slobodnu improvizaciju" - kaže nam Alen

Alen Sveto, dobro je poznato ime u glazbenim krugovima jer je teško pronaći izvođača s kojim nije nastupao. Kao gitarista i bas gitarista, svojim je dionicama oplemenio više stotina pjesama dok na albumu "Rane", pored autorstva i koncepta potpisuje bas, gitaru, klavijature, programiranje, snimanje i produkciju. Za mastering albuma bio je zadužen Drago Smokrović Smokva, a za fotografije Miroslav Arbutina - Arbe.

Album "Rane" dostupan je za slušanje na svim digitalnim servisima a tijekom godine biti će objavljen i na fizičkom nosaču zvuka.

IzvještajiPlacebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


Gogol Bordello razvalili Main Stage