Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Novi instrumentalni album naziva "RANE" drugi je samostalni album glazbenika Alena Svetopetrića sniman u razdoblju 2020. i 2021. godine. Inspiriran je i potaknut posljedicama aktualne pandemije corona virusom i razornog potresa u rodnom gradu Sisku. Svojevrstan je povratak sebi samome, osobno otvaranje i buđenje. U ovom intenzivnom pandemijskom periodu kroz promišljanja u kakvom svijetu živimo, okreće se dublje umjetnosti i sabire osjećaje u glazbu slobodnog duha potpomognutu glazbenicima različitih pozadina i sluha.

Kao gosti na albumu pojavljuju se i dugogodišnji prijatelji i suradnici: Matija Dedić (klavijature), Fedor Boić (klavijature), Dado Marinković (bubnjevi), Jurica Leikauff (klavijature), Damir Šomen (bubnjevi), Gojko Tomljanović (el. klavir), Mario Klarić (bubnjevi), Marko Lazarić (bubnjevi), Bruno Urlić (violina) te Zvonimir Šestak (kontrabas).

"Nestabilnost svakodnevnice i nepredvidljivost i najbliže budućnosti, radikalizirala je važnost i potrebu da se glazba pronađe, da je se dovrši i utjelovi. Posebnost albuma je pokušaj snimanja prvih impresija bez dodatnog uljepšavanja i studijskog „peglanja“, a sam smjer je presjek starog i novog zvuka. Radi se o hibridu stilova naslonjen na jazz, blues, rock, funk i slobodnu improvizaciju" - kaže nam Alen

Alen Sveto, dobro je poznato ime u glazbenim krugovima jer je teško pronaći izvođača s kojim nije nastupao. Kao gitarista i bas gitarista, svojim je dionicama oplemenio više stotina pjesama dok na albumu "Rane", pored autorstva i koncepta potpisuje bas, gitaru, klavijature, programiranje, snimanje i produkciju. Za mastering albuma bio je zadužen Drago Smokrović Smokva, a za fotografije Miroslav Arbutina - Arbe.

Album "Rane" dostupan je za slušanje na svim digitalnim servisima a tijekom godine biti će objavljen i na fizičkom nosaču zvuka.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima