Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nakon prvog singla "Dealing With The Pain", u kojem se kroz prizmu 2022. godine želi ispričati najpoznatija priča svih vremena, ista priča nastavlja se i kroz drugi singl i videospot “I Forgive Her” kojim J.R. August otvara novo poglavlje. Nakon albuma „Dangerous Waters” i kolekcije EP-jeva „Murky Waters”, vrijeme je za „Still Waters”, novi studijski album J.R. Augusta, višestruko nagrađivanog glazbenika koji je probudio domaću glazbenu scenu i pokazao da ima itekako što za reći i pokazati.

Svrstavanje J.R.-ove glazbe u žanrovske ladice bila bi blasfemija, zato otvorenog uma i otvorenog srca uđite u J.R.-ov svijet. Neka vas ne zaprepasti ono što vidite, simboli su tu da nam poigravanje njima otvori neka nova područja slobode.

Album „Still Waters” nastajao je u doba pandemije u J.R.-ovu kućnom studiju te je njegova intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja, kako na individualnoj razini pojedinca, tako i na globalnoj. Cijeli je album pomno promišljen; od samih pjesama i produkcije koju sam potpisuje pa do vizuala, odnosno spotova koji ga najavljuju. J.R.-ov jedinstveni pogled na umjetnost rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

„Ne želim biti „poistovjećivan s religijskom glazbom jer ju niti ne stvaram. Ja stvaram duhovnu glazbu, kao i svi oni kojima je poziv stvarati glazbu. Ako te glazba ne produhovi, ne stavi u poziciju gdje nadiđeš svoje postojanje i vidiš svijet oko sebe drugim očima, onda to niti nije glazba.” – kaže J.R. August.

Suradnju kroz videospotove na albumu s J.R. Augustom nastavio je i sjajan redatelj Filip Gržinčić koji uz J.R.-a potpisuje i scenarije. Dugogodišnji suradnik, Dražen Završki koproducirao je album i napravio tonski miks, dok je za mastering zaslužan Goran Martinac. Jedini živi instrument na albumu odsvirao je Vranićev brat Alen, akustičnu slide gitaru u pjesmi “Divine Intervention”.

Svoju svjetsku klasu već je pokazao prijašnjim radom, a nema sumnje, opravdat će je i novim albumom, koji je dostupan na svim streaming platformama. Fizički primjerci u obliku cd-a mogu se nabaviti u trgovinama i na webshopu Croatia Recordsa, dok će vinilno izdanje biti dostupno krajem mjeseca.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima