Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nova pjesma zagrebačkog alt-pop benda Vikend-revolucija nosi optimističan naziv 'Nada'. Četvrti je to singl s novog albuma kojeg bend planira objaviti tijekom ove godine, a s kojeg su već objavili singlove 'Trip', 'Supermen' i 'U.U.U.'. Novim materijalima kontinuirano predstavljaju promijenjeni zvuk i izričaj za kojeg je zaslužan njihov frontman i autor Hrvoje Prpić (gitara i prateći vokal). Zajedno s njim, Vikend-revolucija su Mirta Mornar (vokal), Tihomir Babić (gitara), Zvonimir Penava (klavijature) i Stjepan Hrastić (bas gitara).

Bez obzira čini li nam se da za velike stvari u životu imamo dovoljno ili premalo vremena, važno je da većinu tog vremena ne potrošimo na nebitno. Možda se nedovoljno često osvrnemo na posebnosti malih životnih trenutaka i njihovu prolaznost osvijestimo tek kada bude prekasno. Povratka na staro sigurno nema, ali zato 'Nade' uvijek ima.

"Usitinu mislim da je u pjesmama važna iskrenost. Iskreno pisati o onim temama koje nas trenutno u životu okupiraju i zanimaju. Tako je pjesma 'Nada' nastala jedno jutro, nakon neprospavane noći, kad znate da morate ustati, da vas čekaju obaveze, a najradije bi se samo okrenuli na drugu stranu i bar još na kratko produžili taj osjećaj. Nisam htio da mi taj jutarnji napad egzistencijalizma pokvari dan pa sam to odlučio pretvoriti u pjesmu. Naravno, kad radimo takve pjesme ne očekujemo da će druge ljude zabrinjavati naše životne dileme, ali ajmo reći da je svaka dobra pjesma napisana iz osobnog iskustva, a istovremeno sadrži te neke univerzalne životne teme s kojima se drugi mogu poistovjetiti." - kaže autor pjesme Hrvoje Prpić.

Snažnu i optimističnu poruku vizualno je prenio kreativac Dinko Čvorić Doringo s kojim Vikend-revolucija prvi put surađuje. Raznolikim motivima, kolorima i promjenjivom dinamikom, na vrlo sugestivan način je povezao melankoliju glazbe i teksta, i tako stvorio vrlo atraktivan vizualni identitet pjesme kojim je i dodatno intenzivirana poruka da 'Nade' doista uvijek ima.

IzvještajiArtistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


fenomenalni rastur World Stagea u ranovečernjim satima


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


White Lies na INmusicu


LHD - dokaz da glazba govori više od riječi


Malady Lane prekratko, ali odlično


Gogol Bordello razvalili Main Stage


Royal Blood nastupili na main stageu


Idles brutalno zagrijali za Killerse


Fontaines D.C. na INmusicu


Pomelo Chess Society žestoki u svakom pogledu