Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Kada su povratnički koncert u Domu sportova 2017. godine rasprodali u rekordnom roku, bilo je jasno da priča koju su Tram 11 prekinuli na vrhuncu karijere nije završena i da fanovi ovih kultnih rapera od njih žele još.

Tada su svima obećali novi materijal. Obećanje je ispunjeno danas, točno 22 godine nakon njihovog posljednjeg albuma „Vrućina gradskog asfalta“. Danas je veliki dan za Tram 11 jer im je napokon izašao novi album „Jedan i jedan“.

Već je samom najavom albuma nastala opća histerija, ne samo u Hrvatskoj, nego diljem svijeta. Svi njihovi fanovi su željeli svoj primjerak pa je cijela prva edicija ovog albuma rasprodana već u pretprodaji.

Novi album najavljen je u lipnju 2020. godine s pjesmom „Jebo sliku svoju“, a nakon nje, došla je pjesma „Uhićen“. Cijeli album nosi 14 pjesama i 5 intra - skitova. U pjesmi „Potez lovca“ gostuju Nered & Stoka, a u „Upad u klub“ Pendrek, Marchello, Adnan i Suicidal.

Album "Jedan i jedan" odiše tematikom i metaforama današnjice i vodi nas u svijet rapa ovog zagrebačkog dvojca koji su jedni od utemeljitelja hrvatske rap scene.

„Album je podijeljen u četiri odlomka zanimljivim skitovima naše operaterke Tram 11 hotlinea. Pričamo o društvenim nesuglasicama, razgolićujemo političku scenu i sve njene aktere i poltrone, upozoravamo na mnoge bolesti društva i pojedinaca, razotkrivamo lažne vođe, lažne mesije i jednoumlje medijske pa i kulturne scene, pričamo o kvartovskim preživljavanjima, raperskoj bahatosti i očuvanju HipHop kulture, ljubavnim nedoumicama, izazovima društvenih mreža, a i o nesvijetloj budućnosti u kojoj smo zapleli. Uglavnom, radimo sve što smo radili na našim albumima do sada, negativno pretvaramo u pozitivno. Ovo je još jedan dokument vremena iz kuhinje Tram 11.“ – o albumu je rekao Woo

14 novih pjesama na ovom albumu nudi raznolike teme; od ozbiljnih političko društvenih do ljubavnih.
Producenti albuma su Sett, Koolade, Kickass i Brkah, a „Jedan i jedan“ ima i posebne goste: Nereda, Stoku, Pendreka, Suicidala, Adnana i Marchella.

„Čim je počela priča o stvaranju novog Tram materijala, ideje su počele kapati kao da se nismo ni razišli. Tako smo u nekoliko mjeseci imali popis od 22-23 stvari, počeli birati beatove, pisati refrene i tekstove.“ – rekao je Tagret, a Woo se nadovezao: „Jako se veselim albumu i nema mi većeg gušta od stvaranja novog Tram 11 materijala. Dvije godine smo radili, pisali, snimali, veselili se novom albumu i sad je napokon vani. Vjerujem da će album zabaviti fanove isto kao što je nama bilo zabavno snimati ga.“

Paralelno s albumom izlazi i spot za pjesmu „Fali vam (malo Gengsta)“ koji je režirao Danijel Tipura Tipi, a pogledajte ga na linku:

Donosimo popis pjesama novom Tram 11 albuma:

Pjesma
Tram vruća linija
Druga su vremena
Pričamo o ...
Fali vam (malo Gengsta)
Uhićen
Birajte 2
Rapperi su slatki
Potez lovca feat. Nered & Stoka
Upad u klub feat. Pendrek, Suicidal, Adnan & Marchello
Birajte 3
Deset dana u ljubavi
Jebo sliku svoju
Tvrda kopija
Birajte 4
Priče sa tamne strane
Novi plan
PŠK
Tko nam je probao uzeti sjaj

Album je od danas dostupan u svim shopovima i online.

IzvještajiTame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni