Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Novosadski industrial projekt MRT ove godine slavi 15 godina aktivnog postojanja na sceni pod tim imenom, a tom prigodom objavili su kompilaciju najvećih uspješnica.

Projekt započinje krajem 2007. kada ga osnivaju Inquisitor (dreDDup, Mefisto, Cutnpaste) i BB, izbacujući prvo EP izdanje pod nazivom 'Nightmare'. Početkom 2008. izlazi prvi studijski album 'Love After Eath' i ta postava ostaje nepromjenjena do početka 2010. U njoj je snimljen i naredni album 'Friends', kao i dva kolaboracijska EP-ja s projektima Stezhica i Franja Kluz.

Prve studijske radove MRT-a odlikuje korištenje više akustičnih instrumenata. Krajem 2010., Inkvizitor nastavlja projekt kao one-man bend, a na vokalima mu se pridružuje Simby Lee, izlazi treći MRT album '3' u potpunoj industrial formi. Naredna dva albuma su konceptualna: 'inTERRiOR' (2011.) sampelan i sviran na predmetima iz Inkviztorove sobe, a nakon toga i album 'exTERRiOR' (2012.) rađen isključivo od sampleova zvukova prirode i ljudskih zvukova. Na vokalima se na 'exTERRiOR'u pridružuje kultni undergraund pjesnik i pisac Dalibor Radovanac.

2013. godina donosi album s obradama, nazvan 'Kingdom for a Whore', na kojem se mogu naći obrade bendova, poput: Big Black, Throbbing Gristle, Skinny Puppy, SeXa, Satan Panonski, Nick Cave....

Novo MRT ostvarenje dolazi 2014. Album 'Grnda' i produkcijska igra s tapemusic i glitch industrial formama i projekt počinje nastupati uživo pred publikom, na vokalima je Dalibor Radovanac, Inkvizitor na samplerima i elektronici, a na perkusijama Marta Čor (Vrisak Generacije, Detonatori, ZBL).
Iduće godine izlazi album 'Cyclopa', koji u cijelu priču uvodi sintisajzere i projekt se okreće melodičnijem zvuku na kratko. Projekt se okreće glazbi za dokumentarne filmove i predstave. Postava za žive nastupe se mijenja i na mjesto vokala sada dolazi dr.Death (Tentacle Wizard, Lednik).
Posljednja dva izdanja MRT su album 'Sneep' iz 2017. snimljen uživo na koncertu u klubu CK13. i aktualni iz 2019. pod nazivom 'Urwell' gdje se MRT okreću agresivnijem industrial zvuku osamdesetih.

Kako bend iza sebe ima 10 studijskih albuma i 3 EP-ja, ovim novim kompilacijskim albumom 'FIFTN' žele publici predstaviti svoj višegodišnji rad. Na albumu se nalazi 20 pažljivo odabranih pjesama, od kojih su 3 do sada neobjavljene. Ukoliko se nikada niste susreli s projektom MRT, ovo je najbolji način da se sa njima upoznate.

Album možete u cijelosti preslušati i kupiti preko MRT bandcamp stranice.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere