Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Alternativni rock bend Danga predstavlja lyric video za pjesmu “Samožderi”, drugi singl kojim najavljuje debitantsko EP izdanje “Prvi rez”.

Danga je beogradski bend, predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš, koji je svoj zvuk izgradio pod jakim utjecajem glazbe 90-ih godina. Bend Danga stvara vrlo šaroliku glazbu - pjesme se protežu od sumornih i teško distoriziranih, do vrlo mirnih, čiji korjeni se nalaze u indie rocku.

Njihovo debi EP izdanje “Prvi rez” snimano je pod producentskom palicom Sergeja Sokolova u studijima 3x2 u Pančevu, Down There studiju i prostorijama FDU-a u Beogradu. Za master je bio zadužen David Jovan.

Drugi singl “Samožderi" je tekstualno najapstraktnija pjesma koja će se naći na prvijencu ovog benda i baš iz tog razloga članovi ovog sastava smatraju da je lyric video pravi način da se njena poruka jasno prenese. Snažnim pjesničkim slikama, lirski subjekt sluštelja vodi na nimalo lijepo introspektivno putovanje. "Samožderi" je pjesma o starim greškama, sebičnosti i pohlepi koje nas nemilosrdno vuku u samoću i dosadu.