Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon singlova i videospotova "Agramer" i "Vozim se po Zagrebu" te "Zagrebačkog EP-a", zagrebački reper Zoran Primjer donosi debitantski studijski album "Zagrebački EP sa šlagom". Album je u potpunosti posvećen gradu u kojem je rođen, u kojem živi i koji mu je vječna inspiracija za skladanje pjesama - Zagrebu. "Zagrebački EP sa šlagom" sadrži sedam pjesama koje se bave tematikom vezanom uz Grad Zagreb te njegove stanovnike. Misija albuma je na urbano zanimljiv i edukativan način podijeliti ljubav prema Zagrebu sa svim istomišljenicima u gradu. "Zagrebački EP sa šlagom" je dostupan u digitalnom formatu na svim relevantnim streaming servisima te na CD-u. Autor svih tekstova je Zoran Malnar, glazbu i aranžmane potpisuje Tomo Žaper, a za miks i mastering je zaslužan Marko Gaćina.

"Zagrebački EP sa šlagom" otvara kompozicija “Gradec i Kaptol” - pjesma zabavnog i edukativnog karaktera za koju je inspiracija došla iz dijelova teksta Zlatne Bule, povijesnih činjenica o srednjovjekovnim sukobima te urbanih legendi poput naziva za Manduševac. Jeste li znali da je u starom Zagrebu vrijedilo pravilo "Ako bilo koji građanin drugog građana osramoti, mora njemu platiti deset peneza (tadašnji novac), a općini sto peneza te dobije ukor. Nakon trećeg ukora mu se oduzima sva imovana i tjera ga se iz grada..." ? Mnoge slične zanimljivosti i urbane legende ćete saznati slušajući "Zagrebački EP sa šlagom".

"Agramer" priča zanimljivu priču o svim stanovnicima grada, ali i onima koji će to tek postati, o njihovoj/našoj ljubavi prema gradu u kojem živimo te o želji da svojim angažmanom pripomognemo boljem životu cijelog kolektiva.

"Vozim se po Zagrebu" opisuje kako Zagreb izgleda kroz oči usamljenog vozača. Pjesma je puna pozitivnog konteksta i šalje poruku da je lagana vožnja užitak kada se voziš zagrebačkim ulicama i trgovima. Pjesma "Kaj pripovedaš" prikazuje grad kroz emocije, odnosno događaje koji daju osobi sentimentalnu povezanost s gradom, kao i način na koji se u Zagrebu razgovara i ophodi.

Peta kompozicija na albumu su "Zagrepčanke", pjesma koja na duhovit i zabavan način opisuje ljepotu nježnijeg spola grada Zagreba, a inspirirana je poznatom frazom Zvonimira Milčeca, da su od Zagreba ljepše samo Zagrepčanke.

Posljednje dvije pjesme su dva izvrsna remixa - "Zagrepčanke (remix)" i "Vozim se po Zagrebu (Tom Polo remix), koji potpuno mijenjaju zvučnu sliku originalnih verzija i daju pjesmama sasvim drugu dimenziju.

Popis pjesama

1. Gradec i Kaptol (feat. Makro Polo)
2. Agramer
3. Vozim se po Zagrebu (feat. Bronze B)
4. Kaj pripovedaš
5. Zagrepčanke
6. Zagrepčanke (remix)
7. Vozim se po Zagrebu (feat. Bronze B) (Tom Polo remix)

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku