Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ane Paška objavila je novu pjesmu, stilski drugačiju od njenih dosadašnjih radova, iako se itekako osjeća njen specifičan senzibilitet i poetika.

Pjesma Leptir poziva i podsjeća na ono duboko ljudsko što nosimo u sebi, a to je kapacitet za ljubav, jedini istinski resurs za preživljavanje, odnosno življenje.

“Leptir je jedna od onih pjesama koje sam napisala za drugoga, pa mi se vratila, odlučna da se izrazi kroz moja usta, neću lagati, volim je od početka, s vremenom sam je zavoljela još više, za razliku od Tice, Leptir ima strofu i refren, kažu, prava pjesma, može se pjevati i moliti u isto vrijeme, čak i slaviti, pogotovo danas, kada se naoko čini da nemamo razloga za slavlje, imamo jedan ali najvažniji razlog za pustiti ljubav da vodi svijet, tako ćemo znati da ima smisla što u ovom životu pripadamo vrsti koja se zove Čovječanstvo.”

Pjesma je snimljena u studiju Magash Audio, u jednoj uskoj paškoj uličici, uz puno dobre volje i nasmiješenih srca paških trubadura.

Mario Vranić svirao je gitaru, Marin Buljanović osim gitare, bass gitaru i tapan, na trubi se zaigrao Danijel Grašo, saksofon Ivo Maržić, klarinet Davor Dobrijević.

Snimanje, mix i mastering napravio je Domagoj Magaš.

Foto by Kaja Zulin.