Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Još od početka svoje glazbene karijere, Šljuka gaji ljubav prema nastupima i kompozicijama za solo klavir. Ova forma izvođenja, koja se često sreće u klasičnoj glazbi, duboko je ukorjenjena u jazz tradiciji, pruža veliku slobodu i mogućnosti za improvizaciju, dok istovremeno predstavlja i veliki izazov za svakog pijanistu.

Ideja da snimim album za solo klavir postoji dugo. Već godinama se kuha u meni, čekajući svoj red. Vrijeme u kojem živimo, suvremena glazbaa, predstavljanje i doživljavanje glazbe, multimedija, marketing, sve me je to potaklo da se „Piano Solo“ dogodi baš sada. Ovaj album je, na neki način, moj odgovor takvom okruženju, svom tom glamuru, megalomaniji, show biznisu, neprestanoj zabavi... Poželio sam da i sebe, i publiku vratim na osnovne elemente glazbe: melodiju, harmoniju i ritam, kroz zvuk samo jednog instrumenta - klavira. - Kaže Jovanović i nastavlja: Cijeli ovaj novi, specifičan pristup glazbi, stvaranju, klaviru, otvorio mi je nove vidike i ideje u pogledu budućih projekata i stvaranja nove glazbe. Surađivao sam i surađujem s mnogim umjetnicima, i kolegama iz različitih glazbenih priča, žanrova i stilova. Ta kreativna razmjena u velikoj mjeri formira moju glazbenu osobnost i umjetnički izraz, a sada sam imao priliku da surađujem i sa samim sobom, što će opet utjecati i na suradnju s drugima, nadam se u pozitivnom i inspirativnom smjeru.

„Piano Solo“ je također album koji iskustva s koncertnih pozornica prenosi u studio. Na njemu se nalazi osam kompozicija, u ukupnom trajanju od 55 minuta, osam „tema“ na koje Jovanović improvizira i u trenutku, na licu mjesta ih oblikuje i aranžira u konačne numere zabilježene na albumu. A one se kao takve više nikada neće čuti – već sljedeće izvođenje, koncertno npr, bit će u nekoj novoj, jedinstvenoj verziji.

Od osam skladbi, šest je autorskih, dok su dvije originalni aranžmani pjesama iz srpske tradicije, „Jesen stiže rana“ i „Što se bore misli moje“.

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku