Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Daleka obala nakon dugog toplog ljeta koje su iskoristili za koncertne aktivnosti, vratila se u studio i razveselila nas izlaskom romantičnog novog singla "Cvijet" koji će vas pogoditi poput Amorove strelice i ispuniti vas samo pozitivnim emocijama.

Naime, singl "Cvijet" neupitno izaziva upravo one emocije koje smo svi znali osjetiti kada bismo slušali one stare, svima nam dobro znane hitove Daleke obale koji su nas pratili tijekom predivnih ljetnih noći provedenih na plaži uz ekipu i gitaru, ali i grijali nas tijekom zimskih mjeseci. Ljetni ugođaj i romantičan tekst ove savršene pop rock pjesme, nesumnjivo je dobitna kombinacija te će zasigurno nastaviti niz bezvremenskih hitova Daleke obale.

"Pjesma 'Cvijet' romantična je posveta nježnoj i zatomljenoj ljubavi. U vrtoglavoj jurnjavi koju nam svakog dana nameće ova sve mahnitija svakodnevica čovjek zaboravi zalijevati taj nježni cvijet ljubavi koji svi imamo negdje u sebi i koji treba tek nekoliko kapljica pažnje da bi se otvorio." poručuje Boris Hrepić Hrepa te nadodaje: "Cvijet je uvijek bio simbol božanske divote i kreacije jer čovjek je u stanju izmisliti i stvoriti štošta, od mikro kamera pa do ogromnih strojeva koji lete u svemir, no nije u stanju stvoriti nešto tako prekrasno i nježno kao što je jedan obični mali cvijet."

Nova pjesma popraćena je fantastičnim video spotom u kojem je Daleka Obala zasvirala na prostoru Dalmacijavina u Splitu, sjajno se stopivši s nadrealnim kadrovima koji prikazuju glavnog protagonista samog na svijetu koji se pojavljuje u zaštitnom 'biohazard' odijelu i susreće sa svijetlećim cvijetom kao božanskom kreacijom prekrasnih boja. Upravo taj pojedinac cvijet potom pažljivo presađuje u posudu, odnosi do mora te ga pušta da se otisne od obale i zaputi u bezdan. Prema riječima redatelja spota, Milana Latkovića, ideja je bila prikazati samoću, neprežaljenu ljubav, i glavnog protagonista koji ujedno predstavlja i unutarnje stanje onoga tko pjeva. Kadrovi video spota snimani su u industrijskom dijelu Splita, u bivšem kamenolomu u Žrnovnici te na lokaciji Dalmacijavina, kojima se bend ovim putem posebno zahvaljuje.

Autor glazbe i stihova nove pjesme "Cvijet" je Boris Hrepić, dok iza aranžmana stoje članovi benda Daleka obala - Zoran Ukić, Boris Hrepić, Jadran Vušković i Jakša Jordes, zajedno sa svojim producentom Leom Anđelkovićem. Kao prateći vokali pojavljuje se najdulji bendovski suradnik Neno Belan koji je odsvirao i klavijature te Antonija Vrgoč Rola iz grupe Sunnysiders.

Pjesmom "Cvijet", koju je Daleka obala snimila u zagrebačkom studiju Sound Station, ujedno najavljuju i novi, sedmi po redu studijski album čiji detalji tek trebaju biti otkriveni.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima