Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

„Brisani prostor“ Rundeka & Ekipe je na LP-u i to bijelom! Album je krajem prošle godine objavljen na CD-u i digitalnim servisima kao dvostruki EP.

Obožavateljima koji su prednaručili album, Darko Rundek je već potpisao kupljene primjerke ploče! No s obzirom na veliki interes za potpisanom pločom i nakon isteka datuma za prednarudžbe, u Menart multimedijalnoj knjižari je dostupan još ograničeni broj potpisanih primjeraka ovog dugoiščekivanog LP-a!

„Brisani prostor“ je prvi album poslije Haustora na kojem se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, Roka Crnića (Porto Morto).

Rundek & Ekipa su dvije godine improvizirali, pisali, snimali i miksali ovo hvaljeno izdanje koje je proizašlo iz sretnog susreta Darka Rundeka i grupe glazbenika okupljenih povodom obljetničke turneje Apocalypso NOW 2017., koja je dobila ime Ekipa. Prvo njihovo diskografsko izdanje je album međimurskih pjesama MURA MURA (Menart) s pjevačicom Andrejom Košavić Kurelec i pojačanjem iz Cinkuša.

Svaki od dva EP-a, odnosno strana ploče, uključuje po pet snažnih pjesama. „Brisani prostor“ su mnogi proglasili jednim od najboljih albuma prošle godine. U kategorijama za novinarsku nagradu Rock&Off, pjesma "Mila" je bila nominirana za najbolju pjesmu godine, album „Brisani prostor" za najbolji album, Rundek & Ekipa za Iskonovu nagradu publike. Rundek & Ekipa su također bili nominirani za Večernjakovu ružu u kategoriji za najboljeg glazbenika. Album je bio nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategoriji za album godine i najbolji album alternativne glazbe.

Popis pjesama:

A strana:

EP 1- DO
Zovu te
Ko duh
Tko su svi ti ljudi
Mila
Voljeti stvarno

B strana:

EP 2 - OD
Sex epilog
Novčić za sreću
New world
Biljka raste
Unutarnji glas