Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Nešto više od mjesec dana nakon hvaljenog povratničkog singla „Solar Power“ Lorde je predstavila i „Stoned at the Nail Salon“, drugu pjesmu kojom najavljuje prvo studijsko izdanje koji stiže nakon četiri godine. Kao i prethodni singl, „Stoned at the Nail Salon“ nastao je u suradnji producentom Jackom Antonoffom.

„Ova pjesma odražava svojevrsno promišljanje u starenju, pronalaženju mjesta koje zovemo dom i propitivanje jesmo li u životu donosili ispravne odluke. Čini mi se kako si mnogi ljudi počinju postavljati ta pitanja kada se nađu u mojim godinama i činjenica što sam to uspjela prenijeti u pjesmu mi je iznimno utješna te se nadam kako će se i drugi pronaći u stihovima. Iskoristila sam ovu pjesmu kao mjesto na kojem ću istresti svoja razmišljanja ...“, otkrila je Lorde temu pjesme koja se, prema onome što je ranije najavila, slaže s konceptom nadolazećeg albuma: „Album slavi prirodu te je ujedno pokušaj ovjekovječenja istinskih dubokih osjećaja koje imam kada boravim na otvorenom“.

“U trenucima tuge, dubokih osjećaja ljubavi ili pak zbunjenosti odgovore volim potražiti u svijetu prirode. Naučila sam disati“, objasnila je Lorde inspiraciju dodajući: “Željela bih da ovaj album bude poput ljetnog pratitelja, da ga odvrnete u vožnjama do plaže. Da postane dio vas baš kao i preplanuli ten koji traje čak i kada mjeseci postanu hladniji.“

„Stoned at the Nail Salon“, pjesma filozofskog karaktera kako ju je opisao Billboard, se u nepunih tjedan dana od objave već našla na visokim pozicijama svjetskih glazbenih top ljestvica, a među istaknutijem airplayom našla se i Hrvatska gdje velik broj fanova čuva ulaznice za njene koncerte najavljene za iduće ljeto. Najavljena dva koncerta u lipnju 2022. godine rasprodana su u gotovo rekordnom roku, a Lorde je ujedno postala prva velika internacionalna zvijezda koja će dva dana zaredom nastupati na Tvrđavi sv. Mihovila što ove koncerte povijesnima za Šibenik i Dalmaciju.

Lorde će uskoro predstaviti i očekivano nadolazeće treće studijsko izdanje koje najavljuje već neko vrijeme. Nakon što je prošle godine obavijestila obožavatelje o tome da ponovno surađuje s Antonoffom u Aucklandu i Los Angelesu obećavši „nevjerojatno dobru glazbu“, glazbenica je prvi glazbeni korak k novom albumu, otkrila u lipnju ove godine sa singlom i videospotom „Solar Power“. Istoimeni album, „Solar Power“, najavljen je za kraj kolovoza te će se na njemu naći ukupno 12 novih pjesama.



Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski