Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

I nakon bogate desetogodišnje karijere, milijarde streamova, mnogobrojnih rasprodanih koncerata i milijuna obožavatelja diljem svijeta, 2CELLOS i dalje oduševljavaju publiku diljem svijeta sa starim i novim izvedbama. Danas su najavili dugoiščekivani, šesti studijski album “Dedicated” (Sony Masterworks/Menart) i objavili novi spot “I Don´t Care”, za hit koji u originalu izvodi Ed Sheeran. U spotu su se prisjetili samo nekih od zanimljivih i važnih trenutaka koji su iza njih i to kroz još neviđene snimke nastale u posljednjih 10 godina.

Album “Dedicated” izlazi 17. rujna 2021. i njime 2CELLOS slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove kontinuirane posvećenosti 2CELLOS, posvećenosti obožavateljima, violončelu baš kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja. Album će promovirati i na dugoiščekivanoj zajedničkoj Dedicated turneji koja počinje 2022. u SAD, 26. ožujka 2022., u Rosemont’s Allstate Arena. (Cijela turneja).

S nadolazećeg albuma su nam već predstavili spotove “Demons” (Imagine Dragons) “Livin´ on a Prayer” (Bon Jovi).

Luka Šulić i Stjepan Hauser su vrijeme pandemije uz odmor iskoristili za snimanje novih deset pop himni i bezvremenskih rock klasika.

“Odmori su dobri za razmišljanje”, kaže Hauser vezano za njihov novi album.

“Pogledaš unatrag što si napravio do sada i u kojem smjeru želiš ići u budućnosti. Toliko smo puno putovali da nikada nismo imali ovoliko vremena za razmišljanje. Sada je sve puno jasnije.” Luka Šulić kaže: “Uvijek smo se planirali vratiti i u “Dedicated” smo ušli sa svježim pristupom i energijom. Na pozornici nismo bili dvije godine i jedva čekamo da se vratimo na koncerte!”

I na novom albumu Luka i Stjepan pokazuju svoju virtuoznost, prepoznatljivi stil sviranja koji ruši granice. Među pjesmama koje su obradili su: “bad guy” (Billie Eilish), “Shallow” (Lady Gaga), “Halo” (Beyonce), “Cryin’” (Aerosmith), “Sweet Child O’ Mine” (“Guns N’ Roses), “Wherever I Go” (OneRepublic), “Sound of Silence” (Simon and Garfunkel).

“Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnježniju baladu i suvremenu glazbu. Pokreće vas na moćan način. Ima cijelu paletu emocija, uspona i padova. Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje.”

Prisjetimo se, vrtoglavi svjetski uspjeh 2CELLOS je započeo s obradom “Smooth Criminal” Michaela Jacksona 2011. godine. Iza njih je 1,3 milijarde YouTube pregleda, 5.5. milijuna Youtube pretplatnika, milijarda streamova i gotovo milijun prodanih ulaznica za koncerte.

2cellos

Popis pjesama:

1. Wherever I Go (OneRepublic)
2. bad guy (Billie Eilish)
3. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)
4. Halo (Beyoncé)
5. Shallow (Lady Gaga)
6. Demons (Imagine Dragons)
7. I Don’t Care (Ed Sheeran/Justin Bieber)
8. Cryin’ (Aerosmith)
9. Livin’ on a Prayer (Bon Jovi)
10. Sound of Silence (Simon & Garfunkel)