Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Rock balada 'Sanjam te' novi je singl beogradskog gitarista, kantuatora, pjevača i skladatelja Nikole Čuturila, nekadašnjeg člana nekih od najvećih bendova ovih prostora kao što su Siluete, Riblja čorba, i Električni orgazam. Objavljen u izdanju beogradske izdavačke kuće Lampshade Media, singl je ujedno i najava dugoočekivanog albuma "Priče iz depoa". Novo studijsko izdanje najavljeno je za rujan ove godine, a stiže nakon pauze od skoro devet godina, kada je Čuturilo objavio svoj posljednji album "Tu i sad" (2012.).

Umjetnički integritet je tijekom godina postao zaštitni znak Nikole Čuturila okupirajući sofisticiranu rock 'n' roll publiku i koji se sada s ovim izdanjem potvrđuje.

Uvodni, zarazni, minimalistički gitarski rif, bogati glazbeni aranžman koji je zpravo pretočeno bogato iskustvo ili pak virtuozni gitarski solo u zadnjoj trećini pjesme, podsjeća nas koliko je sjajno ne samo njegovo autorsko, već i glazbeno umijeće.

Video spot u režiji Dragana Jeriminova prati scenarij para u raskidu, no lirika je daleko objektivnija. "Ovo je priča o neizgovorenim riječima. Svatko zna svoje i mogao bi napisati, ako ne roman, onda sigurno pjesmu o njima. Svi smo u nekom trenutku zatajili. Ti ožiljci nemaju rok trajanja, bole i vraćaju se u valovima. Sve što možemo je naučiti živjeti s njima, rane su svjedočanstvo da smo voljeli i da smo još uvijek živi." - ispričao je autor pjesme.

Nova zbirka pjesama "Priče iz Depoa" predstavlja i dijeli intimnu i iskrenu projekciju vlastitog razmišljanja i umjetničke radoznalosti, a o svom budućem albumu Čuturilo kaže: "Ideju za "Priče iz Depoa" nosio sam dugo u sebi. Neke pjesme su već postojale, druge sam imao u fragmentima, a par njih napisao sam tijekom same karantene. Moj bend je kliznuo u svaku od skladbi dajući joj baš ono što sam čuo i htio od samog početka. To je na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike. Novi/stari producent Vladimir Negovanović je netko tko odlično poznaje moj glazbeni senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluhoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj."

Nikola Čuturilo je uvijek uspijevao izbjeći zamke puke eksploatacije i čvrsto ostati u svijetu dosljednog stvaranja. Učinio je to na način iskusnog i izvanrednog talentiranog kantautora, u potpunosti sposobnog da duboko u sebi manifestira upravo ono što osjeća, želi i čuje.