Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Spona predstavlja debitantski singl i videospot "Sloboda!" zadarskog rock benda The Billy.

Ova punokrvna i žestoka rock "bomba" je nastala kao prva suradnja braće Profaca, a poruka koju pjesma nosi je univerzalna i primjenjiva za svaku životnu situaciju koja pojedinca sputava u potrazi za slobodom.

"Sloboda!" je snimljena u zadarskom studiju "Studio Đoni", za glazbenu produkciju, miks i mastering su zaslužni Frane i Lovre Profaca, glazbu su napisali Ivan Bilan, Donald Dukić, Lovre Profaca i Elkan Petrov, a tekst potpisuje Frane Profaca.

Dinamičan videospot "Sloboda!" su snimili i režirali Mateo Grginović i Vice Rončević, a prikazuje želju čovjeka da se odupre kolotečini života.

The Billy je zadarski rock bend koji je započeo s radom 2019. godine svirajući obrade. Nedugo nakon toga, započeli su rad na autorskom materijalu, a singl i spot "Sloboda!" najavljuju debitantski album "Jeftini junaci", koji sadrži devet pjesama, a bit će objavljen početkom lipnja.

The Billy djeluje u sastavu: Frane Profaca (vokal i bubanj), Ivan Bilan (bas), Donald Dukić (gitara), Lovre Profaca (klavijature, perkusije), Elkan Petrov (gitara), Matea Rogić (vokal) te Lara Merlo (vokal).