Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Benston, svemirski kauboj i glazbeni putnik istraživač. Zaljubljenik u disco, afro beat, Talking Headse i Davida Bowieja, odlučio je izaći iz tajanstvene osame te predstaviti prvi album "Sad sam tu". Objedinjeni u prvom licu pod imenom Benston, novonastali projekt predstavljaju vrhunski glazbenici s domaće alternativne scene: DT Šiljo (Gatuzo), Zoran Čalić (Zoran Čalić Band, Big Foot Mama, ex Majke), Marin Živković (Porto Morto, Mary May), Mate Palestrina Mazić, Goran Martinjak (Gatuzo) i Bojan Đurđević (Garage in July, Rust Red Romance). Na albumu gostuju i Jakov Kolega (Gatuzo) te Martin Mandić (BrudBBB).

Uvjeren da glazba povezuje sav život u galaksiji, pritom pozivajući na ples, Benston poručuje: „Sad sam tu - na planetu ljepote na kojem je dovoljan jedan od nas koji hoda suprotno od većine kako bi se stvari počele mijenjati. Svaki je dan bez plesa potraćeni dan, a ti možeš biti što želiš, sanjaj i neka ti je svemir velik toliko koliko ti je veliko srce.“.

Album je sniman u JBdB studiju gdje je uz spontano druženje i nastala ideja za povezivanjem glazbenih „sličnomišljenika“ kroz projekt Benston. Naslovnicu albuma je napravila Lara Glavić Končar, a autor ilustracije je Vladimir Končar.

Spot za singl „1000 ljudi“ bit će objavljen uskoro, a do tada obucite svoje plesne cipele (obavezno ih nabavite ako ih nemate), natočite si omiljeno piće i pustite glazbu ovog čudesnog bića, koje nema nikakve druge namjere osim da vas oraspoloži, vrati vam osmijeh na lice i pretvori dnevni boravak u disko-klub, barem na 51 minutu i 11 različitih pjesama, koliko je na ovaj album stalo. Album "Sad sam tu" objavljen je za izdavačku kuću Spona u suradnji s Croatia Recordsom

Popis pjesama:

1. B.e.n.s.t.o.n.
2. Probudi sve
3. Portret
4. Oni su tu
5. Mrzi me
6. Svijet nikad nije bio manji
7. Reflektor
8. Učini to sad
9. Nema sumnje
10. 1000 ljudi
11. Vrijeme je stalo