Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Hvaljeni autorski i producentski duo pocket palma (Anja Papa i Luka Vidović) ponovno su udružili snage s nagrađivanim redateljem Filipom Filkovićem Philatzom i skladali originalnu glazbu za dokumentarni film „Zastava“. Sountrack iz filma „Zastava“, u izdanju Aquarius Recordsa, s 40 minuta originalne glazbe ili ukupno 15 songova, stiže kao zagrijavanje uoči skorašnje premijere filma.

Od uvodne skladbe „prva zastava“ do zaključne „potjera“ pocket palma stvorili su zvučnu sliku Zastave u svom prepoznatljivom synth pop rukopisu, a opet prirodno se nadovezujući i stapajući s Filkovićevim umjetničkim senzibilitetom i temom filma.

"Uvijek nam je velika čast surađivati s Filipom Filkovićem na bilo kojem projektu. Već godinama radimo s njim, a posebno nam je zabavno baviti se glazbom za njegove filmove. Nakon što smo napravili soundtrack za njegov kratkometražni film 'The Last Well', bili smo oduševljeni kad nam se javio s novom idejom za dokumentarni film.

Znali smo da ćemo ovom morati pristupiti drugačije nego glazbi za igrani film, ali to je zapravo bilo odlično jer smo imali svu slobodu da napravimo nešto u našem stilu što odlično odgovara tematici i estetici dokumentarnog filma 'Zastava'. Ono što nam je neizmjerno drago je da je soundtrack filma 'Zastava' izašao i na digitalnim servisima i stvarno se nadamo da će publika malo uživati u nešto drugačijoj i instrumentalnoj pocket palmi.", izjavili su Anja i Luka.

„Ono što sam od početka htio za soundtrack za ovaj film je unikatni zvuk koji u sebi nosi nešto što smo možda zaboravili. pocket palma mi je bio first choice upravo zbog toga što oni svojom glazbom mogu doprinijeti upravo to. Imali smo već i raniju jako uspješnu suradnju na mojem kratkom filmu 'The Last Well' za koji su Anja i Luka napravili čudo od glazbe - mislim da su tako napravili i ovaj put“, kazao je redatelj filma Filip Filković Philatz.

Srednjemetražni dokumentarac „Zastava“ u produkciji Kreativnog sindikata i uz potporu Hrvatskog audivizualnog centra (HAVC-a) tematizira, kako je i implicirano u naslovu filma, našu trobojnicu. Kroz intervjue, stavove i saznanja stručnjaka iz različitih branši – grafičkih dizajnera, veksilologa, sociologa, povjesničara, psihologa, Filković kreira intrigantni, ali i pomirbeni dokumentarac, odgovara na pitanja o našem odnosu prema zastavi i grbu, razvija diskurs o modernim alternativama zastave, kao i o budućnosti hrvatskog vizualnog identiteta.

Autorski dvojac Anja Papa i Luka Vidović iz pocket palme već su ranije surađivali s redateljem Filipom Filkovićem koji je za njih režirao četiri videospota. Osim toga, autori su i glazbe za Filkovićev kratkometražni igrani film „The Last Well“ (2017.), dosad prikazan na više od 100 festivala te višestruko nagrađivan.

Popis pjesama:

1. Prva zastava
2. Plan
3. Pokreti
4. Prizma
5. Prolazna zastava
6. Putovanje
7. Postanak
8. Pijun
9. Promidžbeni program
10. Plamena zastava
11. Pista
12. Pravo
13. Program
14. Permanentna zastava
15. Potjera



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici