Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Zo je splitski alternativni pop-rock sastav s mješavinom raznih drugih glazbenih žanrova poput funka, rapa i bluesa. Bend nastaje početkom 2020. i započinje rad na prvim autorskim pjesmama. U svom prvom javnom nastupu u listopadu prošle godine odnose pobjedu u polufinalnoj večeri St-art festivala autorske glazbe u Splitu. Uslijedilo je snimanje albuma prvijenca u zagrebačkom SideChain studiju te na akademiji glazbene produkcije (MPA) pod producentskom palicom mladog i talentiranog producenta Sandra Petrića.

“Poslovan lik” prvi je u nizu singlova koje će bend predstaviti kao uvod u njihovo prvo službeno studijsko izdanje za diskografsku kuću RTL Music. Autor teksta je frontman Vincent Šepić koji zajedno s gitaristom Antom Eterovićem potpisuje glazbu, a za aranžman je zaslužan cijeli bend zajedno sa producentom Petrićem.

Za snimanje spota zaslužna je uz bend i ekipa s umjetničke akademije u Splitu na čelu s talentiranom režiserkom i snimateljicom Vanessom Barač. Zo čine: Vincent Šepić (vokal i gitara), Ante Eterović (gitara), Damjan Grubić (trombon), Daria Reba (klavijature), Josip Katić (bas gitara) te Antonio Strižić (bubnjevi). Odlikuje ih čvrsti rock zvuk s melodičnim pjesmama te specifično važna uloga trombona u rock sastavu. Zo je sastavljen od izuzetno mlade ekipe u rasponu od 18 do 22 godine, no unatoč tome karakteriziraju ih podosta duboki tekstovi te žanrovska raznovrsnost. Iako je bend formiran i djeluje u Splitu, njegovi članovi dolaze iz Starog Grada na Hvaru, Pučišća na Braču, Splita, Solina, Kaštela i Zagreba, a spojili su se spontano zajedno gradeći strast prema autorskom radu.

Zo za ovu mladu ekipu predstavlja fiktivnog lika kojem je cilj uvijek ostati autentičan. Pjesme na prvom albumu većinski potpisuje Vincent Šepić, no svi su maksimalno sudjelovali u procesu njegovog stvaranja, a u posljednje vrijeme u radu na novom materijalu sve više članova sudjeluje u pisanju glazbe i teksta te veliku pažnju posvećuju pronalasku zvuka za svaku pojedinu pjesmu. Tematike kojima se bave su također razne, ponajviše pronalaze inspiraciju u svojim svakodnevnim situacijama, društvenim zbivanjima te događajima koji su ih dosada obilježili kao osobe, no i u fiktivnim pričama koje su opet jako učestale i realne kao što je upravo prvi singl “Poslovan lik”.

Glazbenih uzora imaju podosta, a članovi benda su potpuno drugačiji po pitanju glazbenih ukusa i žanrova, ali bendove kao što su TBF, Jinx, Majke, Laufer, EKV i Psihomodo Pop mogu izdvojiti posebno jer su na njima odrasli, no u bendu jako prate i respektiraju noviju scenu bendova i autora kao što su Valentino Bošković, Justin’s Johnson, Rezerve, BluVinil, Tate Romanova, The Splitters, Sara Renar i mnogi drugi kvalitetni izvođači. Njihov debitantski album očekujemo ove jeseni, nakon čega slijedi i koncertna promocija diljem regije.

Premijera singla rezervirana je za 16.4. u 12:00 sati na YouTube kanalu grupe Zo.