Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Prošlo je već toliko dugo otkad smo zadnji put mogli redovno pohoditi glazbene koncerte i partyje da smo gotovo zaboravili kakav je to osjećaj. Mnogo je bilo napisano na tu temu tijekom posljednjih godinu dana, najčešće s fokusom na glazbenike koje je globalna pandemija ostavila bez rijetkog izvora prihoda – ili pak na fanove i nemogućnost društvenog okupljanja. To sve itekako stoji, međutim jedan aspekt glazbenih okupljanja uživo često ostaje previđen.

Osim dobrog provoda za jedne i prilike za zaradu za druge, koncerti i partyji ujedno su mjesta međusobnog upoznavanja izvođača, razmjene iskustava, istraživanja tuđih praksi i postavljanja temelja za buduće suradnje ili zajedničke nastupe. Upravo je ta razmjena ono što u konačnici stvara osjećaj zajedništva, a samim time i gura scenu naprijed potičući njene aktere na promišljanje i daljnji razvoj vlastitih izričaja.
Razmišljajući kako nadoknaditi taj element u doba globalne pandemije i fizičkog distanciranja, Živa Muzika je pokrenula novi projekt koji okuplja neka više i manja poznata lica s domaće elektroničke scene.

U nedostatku mogućnosti okupljanja uživo, sedmero producentica i producenata sudjelovalo je u virtualnoj kolaboraciji. Susretom i ispreplitanjem različitih pozadina, mikroscena, iskustava, gradova, ali i samih žanrova i stilova, digitalna kompilacija Collective Reverbs pružila je odličan presjek aktualnih strujanja na domaćoj sceni elektroničke glazbe. (Živa Muzika za sada ne planira postati izdavačka kuća iako joj je odlično sjeo ovaj format i prezadovoljna je rezultatima razmjene. Kad se male ruke slože…)

O KOMPILACIJI

Iako u posljednje vrijeme možda više istražuje atmosferične negoli klupske zvukove, mapalma ovdje pretvara Late Dinnerovu “Diversity Tune” u vlastitu plesniju verziju. Njene se trake “It’s Not You It’s Me” prima ni više ni manje nego provjereni stručnjak za abrazivni pristup Neon Lies, čija pak pjesma “Learn” u N/OBE-ovim rukama zadobiva epske proporcije. Relativni “newcomer” kestrel izmijenio je remiks dužnosti s Paškom Gaćinom, zadarskim producentom mnogima možda poznatijim po izvrsnim DJ setovima: dok je jedna stvar postala spremnija za klub, druga je dobila na melodičnosti. Sve skupa uokviruje talentirana producentica tonota sa svojim prošlogodišnjim singlom “sve se kretalo i sve je stalo.” u nježnom remiksu Late Dinnera te njenom interpretacijom trake kolege N/OBE-a. Za mastering je zaslužan Zarkoff (Sensorium studio).

POPIS PJESAMA

tonota - sve se kretalo i sve je stalo (Late Dinner remix)
kestrel - Preosis (Paško Gaćina remix)
Late Dinner - Diversity Tune (mapalma early breakfast remix)
Paško Gaćina - Low pass mezzomarinero (kestrel Comp. XI rework)
Neon Lies - Learn (N/OBE remix)
mapalma - It's Not You It's Me (Neon Lies remix)
N/OBE - Will You Let Go, Sire (tonota remix)

Curated by: Živa Muzika
Mastering: Sensorium studio
Cover design: Sara Pavleković Preis



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima