Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Zanimljiv detalj o novom spotu Marei je to da je ručno crtan ugljenom, sastavljen je od fotografija koje u brzini daju dojam kretanja, a pojavljuje se naravno i Marei. Spot je nastao u suradnji s Tetrabot studiom, točnije s Janjom Pilić koja je sve sama naslikala, fotografirala i snimila. Na kraju procesa, ekipa je sve to posložila i montirala u spot u samo jednoj noći!

„Tehnički dio spota je animacija ugljena kojom se bavila Janja, a naknadno smo onda ubacile i snimke kako bi spot oživio. Ispalo je efektno jer djeluje kao da sam zatočena u tom papiru i ugljenu što opet izaziva lagani osjećaj tjeskobe koji se zajedno s melankolijom isprepliće u pjesmi "Sutra me ne zanima“, opisuje Marei koja s redateljicom surađuje od spota za pjesmu "Ne budi me" kojeg je radila čitava ekipa iz studija Tetrabot, a potom i za pjesme "Hrani li te slatko" te božićnu "Smrznuto je sve“.

Pjesma „Sutra me ne zanima“, objavljena je na istoimenom albumu prvijencu Marei - svestrane dvadesetrogodišnje umjetnice iz Istre, pravog imena Marina Žužić.

Na albumu je počela raditi krajem 2018., a prva napisana pjesma bila je „Sutra me ne zanima“ koju je napisao Danijel Damjanović (autor i gitarista grupe Kultura). Ta je pjesma bila prvi atom iz kojeg se razvio čitav proces stvaranja albuma. Stoga album nosi i isto ime, a upravo im je za tu pjesmu najduže trebalo da je dovrše – gotovo godinu i pol!

Marei je iz glazbene obitelji i od djetinjstva je velik utjecaj na nju imala talijanska glazba koja se slušala doma, npr. Adriano Celentano i Lucio Dalla. Kasnije je to bio Evanescence, a u posljednjih pet godina Bob Dylan te bendovi Moloko, Chicago i America. Od pjevačica prati i voli Esperanzu Spalding i Lizz Wright. Marei i puno čita - 1-2 knjige tjedno - od romana, drama i poezije do povijesnih knjiga.

Od ove godine je studentica Glume na ADU Zagreb, a paralelno s tim završava i studij Odnosa s javnošću! Pjeva, svira flautu i piše tekstove za pjesme.

Popis pjesama s albuma „Sutra me ne zanima“:

1. Sutra me ne zanima
2. Mjesec hoda za mnom
3. Vrijedi li
4. More
5. Hrani li te slatko
6. Ne budi me
7. Bistre vode
8. Sama
9. Odlazak
10. Pogledaj



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici