Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Zagrebački rock bend terminator, nakon singlova i video spotova “Prokleti Zec” i “Rubikon Dama”, izdaje svoj treći singl, a s njime i istoimeni album prvijenac naziva “Ovo nije raj”.

Osvrt na album prvi je dao dugogodišnji novinar i glazbeni kritičar Bojan Mušćet: “U ovo čudno doba kad novi izvođači zriju bez kontakta s publikom, sigurno je kako će sviračke vještine više razvijati u laboratorijskim uvjetima, a ne na terenu. Ova otežica naročito će pogoditi bandove koji svoju energiju grade upravo na povratnom refleksu iz publike, pa je onda studijski rad prije svega svojevrsni supstitut live nastupa, a ne prirodno stanište banda.

Takav je i terminator koji već tri godine obilazi koncertne prostore, a lani je bio i finalist HGF-a. Njihov album prvijenac Ovo nije raj otkriva instrumentalno uigranu ekipu koja skriva veliki potencijal spreman da eksplodira u svakom trenutku. Upravo je taj žestoki potencijal njihov glavni adut koji sasvim nadvladava stilske meandre kojim se band kreće, između popa, rocka i funka. Jednostavno, band je toliko izravan u iskazu da je potpuno nevažno na kojim izvorištima crpi nadahnuće.

Stamena ritam-sekcija drži temelj toga iskaza bez spuštanja tenzije, a pjevačica Katarina Vukadin odlično dirigira melodijskim linijama banda sa stihovima koje dobrano izlaze iz teritorija prosto-proširenoga pop-rock vokabulara. Na temelju toga očito je kako terminator ima dovoljno razloga i za hrabriji iskorak. Hrabriji stoga jer je produkcija napravljena školski, sa snažnom željom da se izbjegne bilo kakav pogrešan korak.

Terminatoru valja ponuditi širok, čak i zvučno prljaviji produkcijski prostor, bez ograničenja, ponuditi mu divlju klupsku atmosferu i tada će sigurno njihova nezauzdana energija biti odgovarajuće zabilježena. No, kao pismo namjere ili osobna iskaznica, njihov album prvijenac otkriva družinu koji autohtonim stilom može vrlo brzo skupiti fanovsku bazu i respekt struke.”

Da je pred nama odličan rock bend kojeg mnogi tek trebaju otkriti, piše i cijenjeni glazbenik i autor Vlado Simcich Vava: "… Ovo je rokenrol bend, zaključujem! Crtaju precizno i nadareno funk i britki rock sonični prostor, vješto se upuštaju u izazovne aranžmane koji nikada ne prelaze granice ekonomičnosti, bilježe lakoćom trenutnu emociju nabijenu istodobno i frustracijom i životnošću, jedva ih čekam vidjeti uživo! Mora da žare s bine dvostruko više nego li, kako je to već običajno, sa studijskih snimaka. Ali da se uvjerim u to morat ću ipak malo pričekati. Staro normalno, klupski prostor, natiskanog čovjeka do čovjeka."



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere