Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Početak godine grupa Pavel otvorila je hit singlom "Ne daj na nas", baladom nastalom u suradnji s Tedijem Spalatom koju su predstavili na Zagrebačkom festivalu, u ljeto su uplovili "Bijelim jedrima", još jednom uspješnicom nastalom iz pera Aljoše Šerića, a za kasnu jesen pripremili su nam, kako kaže Aljoša, prirodni surogat sreće i sjete za ples i plač pod nazivom "Dobri se zaborave". I kad pomislimo kako smo dosad sve čuli, Pavel nas svakim novim singlom podsjeti koliko je njihova glazbena riznica bogata, jedinstvena i nepredvidiva. Spot za novi singl snimljen je u okolici Zagreba, a riječi pretočene u sliku pod redaljskom palicom Radislava Jovanova Gonza zajedno donose dašak gipsy zvuka i atmosfere.

"Htio sam napisati čisti tex mex, ali je moje slavenstvo refleksno provalilo u pjesmu i dobili smo nekakav balkanski tex mex, prirodni surogat sreće i sjete - iznenađujuće funkcionira. Moram i posebno pohvaliti bend koji je maestralno odsvirao zahtjevnu pjesmu i Antonija Gečeka koji se pridružio na trubi našem Stipi Mađoru. Gonzo je napravio sjajan spot, onako ciganski malo, ima blata i vatre. Plešite i plačite, zdravo je." – poručio je Aljoša o novom singlu kojim ujedno najavljuju i svoje peto studijsko izdanje koje će biti objavljeno u prosincu ove godine.

"Album će se zvati "Ennui", lijepa francuska riječ koja označava melankoliju, zamor od svijeta. I "Weltschmerz" je bio u igri kao naziv, ali teška je ta riječ, opterećuje. "Ennui" je taman dovoljno i pretenciozna i lagana, fino klizi niz jezik, pa je i nevažno što ljudi ne znaju što zapravo znači. Fantastičan cover je napravio Filip Gržinčić, jedva čekam da izađe, prosinac je blizu, veselimo se.”

Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, a u bogato raspisanom aranžmanu mu se, kao i na prošlom singlu, pridružio Jere Šešelja koji ujedno potpisuje produkciju, mix i master.



Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski