Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Novi album Off Off On izvođača This Is The Kit, čiji je vođa britanska glazbenica Kate Stables sa sjedištem u Parizu, objavljen je danas, a izdala ga je Rough Trade Records. Ovo je njihov peti album, nakon medijski hvaljenog Moonshine Freeyezea, iz 2017. godine.

Još od prvijenca Krulle Ball 2008. godine, This Is The Kit njeguje nedefinirane emocionalne čvorove i isprepliće zapažene priče. Čak i po njihovim visokim standardima, Off Off On je prekrasna, jasna destilacija izvanrednog autorskog talenta Kate Stables.

Krajem 2018. godine, This Is The Kit dovršili su turneju svog posljednjeg albuma Moonshine Freeze. Prirodni impuls Stables-a da započne sljedeći album preusmjeren je kad je pozvana da se pridruži turneji The National-a - nastavak uloge koju je preuzela kao prateći vokal na njihovom studijskom albumu Lako me je pronaći. Ta udaljenost od prethodnog okruženja unijela je svježinu u njezino autorstvo, što album Off Off On čini tako posebnim:

"Mislim da mi je to iskustvo donijelo puno dobrih stvari", smije se Stables. "Zapravo je bilo sjajno što nisam imao obaveza prema svom bendu i što sam bio daleko od svojih pjesama. Vjerujem da mi je to pomoglo da na neko vrijeme zaboravim svoju prethodnu ulogu i postanem poslušna osoba u nečijem bendu. Bilo je super, svidjelo mi se! Mislim da mi je pomoglo da pišem i lako prebrodim prepreke, kakve god one bile. "

Ovom je prigodom autorica Kate Stables surađivala s producentom Joshom Kaufmanom, glazbenikom i producentom iz New Yorka (njegovi matični bendovi su Bonny Light Horseman i Muzz). Kaufman i Stabels svojedobno su zajedno radili na obradi Osibisove pjesme Woyaya, s Anaïs Mitchell. O radu s Kaufmanom, Kate kaže:

"Mi isto mislimo kada su u pitanju mnoge glazbene ideje, ali se i nadopunjujemo - nekih stvari, glazbeno, ne bismo pomislili! Bila je to prekrasna kombinacija istomišljenika - kad je netko na istoj valnoj duljini, a opet dijametralno suprotan. " Kaufman je gurnuo Kate u novom smjeru, pronašavši savršen spoj između kaotičnog i uglađenog, podižući 11 pjesama s albuma Off Off On na novu razinu.

Album je dovršen neposredno prije karantene u Britaniji, u studiju Real World u Wiltshireu (čiji je osnivač Peter Gabriel). Prije toga naleta i probe održavale su se u Walesu, a osim Kate Stables, članovi benda This Is The Kit su i: Rozi Plain (bas, vokal), Neil Smith (gitara), Jesse D Vernon (gitara, klavijatura), Jamie Whitby Coles (udaraljke).

Njihov prvi singl s novog albuma, This Is What You Did, objavljen je ljetos i postao hit. Pjesma odražava napad panike, povezan s nedavnim globalnim osjećajem bespomoćnosti, klautrofobije i kajanja:

“Smiješna vremena! Svi ponekad padamo pod negativne petlje uma. Pogotovo kad niste na svježem zraku i morate ostati zdravi. " kaže Kate.

Album su pratili singlovi Coming to Get You Nigde i Was Magician, objavljeni kao live session video.

Vispren, izuzetno osjetljiv na impulse i struje života, Isključeno Isključeno Uključeno pokazuje da je ovo set prepun ideja. U teškim vremenima ovo je zapis koji se osjeća kao spas, kreće se protiv plime i stoji protiv oluje.