Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dancing Bear s ponosom najavljuje da je album "The Bridges", četvrto studijsko izdanje grupe Sunnysiders, predvođene Borisom Hrepićem - Hrepom iz Daleke obale i Antonijom Vrgoč - Rolom, od ovoga petka, 16. listopada, dostupan u prodaji na LP-u i CD-u.

Bend i njihova diskografska kuća Dancing Bear, presretni su što je novi album "The Bridges" već sada oduševio ne samo domaću, već i svjetsku kritiku. Naime, album i aktualni, najavni singl "You're not that good for me to cry" na kojem su ugostili Yogija Lonicha, privukli su veliku pozornost u specijaliziranim blues izdanjima. Našli su se na top listama specijaliziranih blues radio postaja i magazina diljem svijeta - od Amerike, Kanade, Nizozemske, Francuske, Švicarske, Austrije, preko Grčke i Bugarske, do Izraela i Australije te na brojnim, relevantnim playlistama na digitalnim platformama, poput američke playliste “Blues Revolution” i kanadske playliste “Rock Now”.

Prilikom rada na novom, četvrtom izdanju "The Bridges", čiji su autori svih pjesama Hrepa i Rola, Sunnysiders su odlučili okupiti svoje srodne glazbene duše i prijatelje iz cijelog svijeta i zaokružiti cijelu priču, popraćenu zanimljivim anegdotama o nastanku svake od pojedinih pjesama. Na albumu su ugostili vrhunska imena – svoj obol albumu dali su Yogi Lonich, Norman Beaker Trio, Manu Lanvin, Neno Belan & Fiumens, Zoran Čalić, Krešo Sonny Boy, Lorenzo Piccone, Denis Makin, Davor Hačić Hutch, Jerry T, Eric Jemm’s, Medo Hans, Electric Dan i Purple Johnny.

“I tu smo, zatvoreni u svojim zemljama, svojim domovima, bez šanse da se sretnemo i zagrlimo, i najgore – nismo u mogućnosti svirati za naše drage ljude i ljubitelje bluesa. Ali još uvijek imamo svoje mostove.”, poručuju Sunnysiders te nadodaju: "Zašto smo album nazvali The Bridges? Jedna od definicija mosta je 'povezivanje dva susjedna elementa'. Glazba je bila, i jest, i uvijek će biti jedna od najjačih, najlakših, najdubljih i najbržih veza među ljudima, bez obzira koliko su daleko, koliko su različiti, koliko imaju godina, kojim jezicima govore i koje su boje kože. Ovaj smo album napravili s puno mostova. Toliko različitih studija, različitih zemalja, različitih stilova i različitih generacija, a opet bilo je tako lako za snimiti."

Sunnysiders su album snimali od sredine 2019. do početka 2020. godine na relaciji Zagreb (Sound Station Studio) - Memphis (Ardent Studios), dok su određene dionice gostujućih glazbenika čak snimane u studijima od Manchestera do Šangaja. Krajem siječnja 2020. album je miksan u slavnom studiju Ardent Studios gdje su finalni miks odradili bubnjar i producent Sunnysidersa, Leo Anđelković te majstor audio inženjeringa, Mike Wilson. Za master albuma zaslužan je Mauro Širol (Music Production Academy, Zagreb).