Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Baltimorski bend Future Islands, alt rock/sinthpop zvuka, izdali su svoj šesti album pod nazivom „As Long As You Are“ za 4AD.

Tema albuma je osvrt na prošlost, s pogledom u budućnost i suočavanjem sa starim demonima, prigrlivši novu nadu.

Ovim albumom o povjerenju, pun iskrenosti, iskupljenja i prepuštanja – Future Islands zaceljuje stare rane da zacijele i zatvore bolna životna poglavlja.

Da je ovo nova era za bend pokazuje i činjenica da je osnivački trio kao stalnog, četvrtog, člana primio perkusionistu Mikea Lawrya, koji im je bio bubnjarska podrška na turnejama još od 2014. godine.

Osim prvog singla "For Sure" objavljenog u srpnju, na albumu se nalazi još deset pjesama. Između ostalih i "Thrill", objavljen u kolovozu, zatim "Moonlight" izdan sredinom rujna te "Born in a War" objavljen početkom listopada.

Energija Future Islands najbolje se doživljava na koncertima. Tijekom desetljeća uzastopnih turneja, imali su više od 1000 koncerata. Njihov 1235. koncert, zapravo je bio globalni live stream događaj pod nazivom „A Stream of You and Me“. Snimljen je u Marylandu, saunikatnim light show kreacijama Pierre Claudea (umjetnik svjetla koji je radio za The Strokes, Phoenix, Gesaffelstein). To je u isto vrijeme bila i premijera ovog dugo očekivanog albuma, kao i njihov jedini koncert u 2020. godini.
Za sladokusce, pogledajte live izvodjenje „For Sure“ iz emisije The Late show with Stephen Colbert“.