Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nakon što su singlom Rođen za suze najavili novi studijski album, Goran Bare & Majke predstavljaju drugi singl s albuma, pjesmu Noćas prelazim rijeku. Spot i pjesmu možete pogledati i poslušati u nastavku.

Goran Bare potpisuje glazbu i tekst dok je za aranžman zaslužan Mario Rašić. „Gorak je moj lijek, noćas ga ne pijem, noćas se životu u lice smijem”, pjeva Bare u novoj pjesmi, a fanovi su oduševljeni. „Majstori svog zanata”, „Svatko pjeva o ljubavi, ali rijetko tko napravi ovako iskrenu pjesmu o patnji i smrti”, „Sve je savršeno, jedan je majstor”, samo su neki od komentara.

Režiju spota potpisuje Filip Gržinčić, a snimljen je u napuštenom dvorcu Zwilling. Spot prikazuje jedan dan u kojem je Bare zarobljen u okovima dok ga budno motre i čuvaju ostali članovi benda. Boreći se sam sa sobom i težinom svakodnevice predstavljene okovima, on odlazi do rijeke koju želi prijeći - simbola novog života. Međutim, okovi mu ne omogućuju da je prijeđe i sve se vraća na početak. Je li Bare zapravo slobodan samo to ne zna te ponavlja svakodnevicu poput duha zarobljenog samo u svojim mislima?

S Baretom smo se rodili za suze, a sada pokušavamo odbaciti okove i prijeći rijeku. Ako je suditi po prva dva najavna singla, nema sumnje kako će novi studijski album biti još jedno vrhunsko djelo „momka iz proklete kuće”.