Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Ovu po mnogo čemu specifičnu godinu, sarajevski multimedijalni umjetnik, koji se u svijetu elektroničke glazbe kreće pod pseudonimom dRUMELODY, proveo je u dinamičnom i kreativnom radu čija je kombinacija izrodila konceptualni album “Freedom of Imagination”.

Nekada pulen hrvatske izdavačke kuće Dancing Bear, odlučio se za karijerni obrat pa je tako novi album otisnut na vinylu i CDu ovih dana objavila diskografska kuća Sarajevo disk, dok je distribuciju za hrvatsko tržište preuzela etiketa PDV Records.

Osim u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, album će biti dostupan i na području Srbije, ali ipak, kako se ne bi ograničavali na teritorijalne granice, u 11 friško serviranih “pjesama” moguće je uroniti i putem digitalnih platformi Spotify, Deezer, Apple Music i YouTube dok se ostali umjetnikov glazbeni opus može pratiti i na kanalu dRUMELODY.tv

Kolaž različitih elektroničkih žanrova i video live snimljen u šumi

“Freedom of Imagination” kolaž je različitih elektroničkih žanrova koji potvrđuje tezu da je dRUMELODY umjetnik kojem vješto polazi za rukom da i u svom glazbenom izričaju slušatelja vodi kroz širinu i raznolikost.

Prožet pop electro breakom, electro noiseom, old school beatom, dubom te micro houseom, album kako i naziv sugerira želi povesti u svijet imaginacije. No, ukoliko vam osobne mašte nedostaje, potražite njegov 45-minutni YouTube video koji prati ovaj audio materijal i kontinuirano ga gledajte dok slušate glazbu s njega.

Video je snimljen live u šumi pod dnevnom rasvjetom, a referira se na temu osobne slobode, ali i na sve dublju socijalnu distancu među ljudima koju svakoga dana donosi novonastala situacija uzrokovana panedemijom koronavirusa. Njegov, šumski set usred dana želi nas pokrenuti na kretanje, plesanje, maštanje, opuštanje kao i stvaranje našeg malog, privatnog, imaginarnog svijeta.

U nedostatku glazbenih događanja, dRUMELODY je u ovom proteklom, neobičnom periodu svoju publiku okupljao online uz live streaming performanse na svojim društvenim mrežama. I, iako takav način druženja s publikom zadovoljava model “novog modernog”, nepotrebno je naglašavati da glazbenik s nestrpljenjem očekuje mogućnost nastupa na festivalima, klubovima kao i bilo kakav live kontaktima sa svojom publikom. Do tada, ne preostaje nam ništa drugo nego uživati u njegovom friško objavljenom albumu “Freedom of Imagination”.

Kada ne stvara glazbu, dRUMELODY živi u Sarajevo kao priznati strip crtač i animator Berin Tuzlić. http://berintuzlic.ba/



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima