Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Lou Reed pogodio je prije 30 godina u žicu kritičare i obožavatelje objavom albuma “New York”, svog prvog uratka za Sire Records i ujedno 15. studijskog albuma u karijeri. Njegov sirov zvuk i sugestivna lirika priskrbili su legendarnom glazbeniku zlatnu nakladu, nominaciju za nagradu Grammy i broj jedan na Modern Rock top listi (“Dirty Blvd”).

Etiketa Rhino ovaj je odlučan i neupitan klasik istražila kroz kolekciju koja uključuje remasteriranu verziju originalnih snimki iz 1989. na CD-u i – po prvi put – na dvostrukom 180g vinilu za sve ljubitelje kolekcionarskih formata. Set također uključuje 26 neobjavljenih studijskih i koncertnih snimki iz Lou Reed Arhive te još jedno iznenađenje – po prvi put na DVD-u dostupan je koncertni video “The New York Album”, snimljen za vrijeme slavne New York turneje. Audio ovog seta bit će dostupan i u digitalnom izdanju i na streaming servisima.

3CD/DVD/2LP deluxe set upakiran je u knjigu tvrdih korica i uključuje zapise glazbenog kroničara Davida Frickea i eseje Dona Fleminga. “New York” u ovom izdanju bilježi Reedov jedinstveni izraz i još jednom nas podsjeća na nezaboravne klasike poput “Busload Of Faith”, “Halloween Parade” i “Dirty Blvd”. Cijeli je album po prvi put remasteriran u cijelosti za ovu kolekciju te je od danas dostupan u CD shopovima, online i offline.