Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sarajevski alternativni bend Chinchilla objavio je svoj novi spot i to za pjesmu "Monkey In My Head". Spot možete pogledati u nastavku.

Ovo je njihov prvi singl objavljen na stranom jeziku. Frontmen benda Vanja Solaković rekao je da je to eksperiment, jer ga zanima kako Chinchilla zvuči na engleskom. Pjesma "Monkey In My Head" nalazi se na njihovom posljednjem albumu "Bez oblika", koji je objavila beogradska izdavačka kuća Lampshade Media.

"Monkey In My Head" opisuje izravan odnos pojedinca s alergologom, "majmunom" koji je često destruktivan i "divlji". Frontman benda Vanja kaže: "Vrlo je važno biti svjestan sebe i svog alter ega, pa sam pokušao na najbolji način opisati svoj odnos s njim, koji je često dramatičan i destruktivan. za duhovnu slobodu i sklad.

Video "Monkey In My Head" kombinacija je umjetničkog performansa Vanje Solakovića, grafičkih djela akademskog umjetnika Denisa Haračića i umjetnosti svjetlosti i fotografije Romana Kuduzovića. Video prikazuje pojedinca u sukobu sa svojim unutarnjim "demonima", koji su prikazani kroz manično ponašanje i nagle promjene raspoloženja tijekom izvedbe. Denis Haračić istaknuo je da je postupak vizualnog pripovijedanja glazbenog sadržaja vrlo izazovno tlo za umjetnika i zato je ovoj suradnji pokušao pristupiti u potpunosti s aspekta umjetničkog djela. Budući da je i sam veliki ljubitelj alternativne glazbe, nekoliko je puta radio na vizualnim sadržajima za autore.

Bend je na prethodnim video spotovima surađivao i s redateljem Romanom Kuduzovićem, koji je još jednom spojio grafiku s izvedbom s kadriranjem i režijom. Zvuk je snimio Kemal Sulejmanović, a miks i mastering pjesme odradio Haris Saračević.