Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Cubismo i Jazz Orkestar HRT-a odlučili su počastiti svoje obožavatelje besplatnim singlom "Krumpira", odnosno besplatnim preuzimanjem njihovog novog singla s albuma "Tumbao". Singl je doša kao komentar na trenutna zbivanja na glazbeno/društvenoj sceni.

Cubismov glazbeni odgovor na ovu temu pojasnio je Hrvoje Rupčić:

Cubismo se pjesmom pod nazivom „Krumpira“ odlučio pridružiti sve popularnijem svjetskom valu neo-amaterizma gdje se svi bave onime što ne znaju raditi. Pjevači i glumci postaju političari, voditelji i sportaši postaju kuhari, dizajneri i plesači pjevaju, ali nitko osim poljoprivrednika da se konačno uhvati i krumpira.

Prateći modu i trendove u stopu, dapače kreirajući ih, Cubismo je zajedno s Jazz orkestrom HRT-a snimio ovu pjesmu nedugo prije same afere "Krumpiri" “ te u njoj proročanski predstavljamo sebe kao prodavače krumpira.

U potpunosti poštujući duh neo-amaterizma hrvatski članovi Cubisma su oduvijek pisali svoje pjesme na španjolskom jeziku, a sada smo konačno dočekali da naš kubanski član Mario Penton Hernandez zajedno s svojom suprugom Jelenom Galić napiše pjesmu na hrvatskom jeziku koji naravno njemu nije materinji. Tako je Cubismo od jednog Kubanca konačno dobio svoju prvu autorsku skladbu na hrvatskom jeziku.

Pa gospodo, što čekamo? Navalimo na te krumpire, neće se sami pobrati.