Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

John Petrucci, gitarist progresivnog benda Dream Theatre, najavio je novi solo projekt. Album se zove „Terminal Velocity“ i izaći će krajem ovoga ljeta ili najkasnije najesen. Bit će to njegov drugi solo album, prvi nakon petnaestogodišnje solističke stanke. Posebnu mu kvalitetu daje to što je na njemu sve bubnjeve odsvirao Mike Portnoy, bivši bubnjar njihove progresivne grupe. Ovo je ujedno prva zajednička suradnja Johna i Mikea otkako je Portnoy napustio ovu grupu.

„Činjenica da je Mike odsvirao sve bubnjeve na ovoj ploči uistinu je posebna čast za mene. Odradio je nevjerojatno inspirativan posao preusmjerivši me na različite glazbene stilove i otvorivši mi nove horizonte u tehničkom smislu“, priznao je Petrucci. „Bila je to svojevrsna katarza za obojicu, jer smo nakon mnogo godina ponovno mogli svirati zajedno. Mikeovo nadahnuta, intuitivna i energična interpretacija doista je pomogla da moje nove pjesme uzdignemo do razine s kojom sam više nego zadovoljan.“

Inače, Petrucci je poznat po svojoj specifičnoj tehnici sviranja sedmožičane gitare. Premda je napisao stihove za neke pjesme Dream Theatrea te povremeno otpjevao prateće vokale svojim kvalitetnim baritonom i tako odlično nadograđivao Jamesa LaBriea, ovaj će album, kao i njegov prethodnik, „Suspended Animation“ biti instrumentalan.

Popis pjesama:

1. Terminal Velocity
2. The Oddfather
3. Happy Song
4. Gemini
5. Out of the Blue
6. Glassy-Eyed Zombies
7. The Way Things Fall
8. Snake in My Boot
9. Temple of Circadia