Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Britanski bend Massive Attack izdao je novi album „Eutopia“, prvi album nakon 4 godine i posljednje objavljenog „Ritual Spirit“. Album je inspiriran knjigom Thomasa Morea „Utopia“ koja je izdana u 16. stoljeću, a ovaj album donosi 3 pjesme popraćene vizualnim spotovima na kojima su uz bend surađivali i grupa Algiers, Saul Williams i grupa Young Fathers uz 3 stručnjaka: Christianu Figuares, autoricu Pariškog klimatskog sporazuma UN-a, zatim osnivača Generalnog principa osnovnog dohotka profesora Guyja Standinga i izumitelja američke “Wealth Tax” politike profesora Gabriela Zucmana.

Grupa se je osvrnula na ovaj projekt u sljedećoj izjavi: Ova kriza otkrila je ono najbolje, ali i ono najgore u ljudima. Cijelo to razdoblje prisililo nas je na razmišljanje u potrebi promjene sustava života. Radeći na ovom albumu, shvatili smo da elementi albuma i ideje koje on predstavlja nemaju veze s predodžbom o „savršenom“ svijetu u kojem navodno živimo, već potrebnom za izgradnjom nas samih i izgradnjom boljih ljudi.

Prošle su se godine Massive Attack otisnuli na obljetničku turneju „Mezzanine“ sa Liz Fraser, škotskom pjevačicom povodom 20 godina od izlaska albuma.