Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Megadeth se trenutačno nalazi u studiju u kojem snima svoj novi album. Dave Mustaine, pjevač i gitarist rekao je da je novi materijal u rangu s albumima Countdown to Extinction i Rust in Peace,. Sada imamo još jednu zanimljivu vijest koju nam je otkrio David Ellefson, basist ove grupe. Naime, novi je album iznimno žestok.

Kako je Ellefson izjavio za Metal Rules novi je materijal zahtjevniji od „Rust in Peace“, a buduću je ploču nazvao "ludo progresivnom". Otklonio je svaku mogućnost ponavljanja neuspjeha albuma „Super Collider“, koji je podbacio i doživio pretežito negativne kritike. Ono što je cijeloj priči očito 'dolilo ulje na vatru' jest činjenica da će ovaj album biti njihov prvi uradak s novim bubnjarom Dirkom Verbeurenom, bivšim bubnjarom švedskog melodijskog death-metal benda Soilwork.

"Nov album sličniji je prošlom albumu 'Dystopiji', ali je tehnički mnogo zahtjevniji. Dave Mustaine i ja se slažemo da sadrži riffove koje je mnogo teže svirati od bilo koje pjesme s dobro prihvaćenog 'Rust In Peace' .“

Ovom se prilikom Ellefson prisjetio kako je kao dijete čuo kako Geddy Lee i Neil Peart iz kanadske grupe Rush sviraju nešto što mu je zvučalo potpuno neizvedivo. Upravo ga je takav osjećaj ispunjavao sada dok su snimali s Dirkom Verbeurenom. „To me je totalno zapalilo!“, priznao je Ellefson, suosnivač Megadetha i dodao: „Bio sam, zatečen i rekao sebi: 'Sranje! Ovo je trenutak kojega do sada nisam nikada osjetio ili doživio.' Tko zna? Možda sam trebao čekati 55 godina da bih doživio takav osjećaj… To je ta emocija, vatra i duh koji se stvara oko nove studijske ploče. "

Ovaj petnaesti studijski album Megadetha jest ujedno i kruna pobjede pjevača i gitarista Dave Mustaine koji se uspio oporaviti od opake bolesti raka grla.