Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Američki pjevač Sufjan Stevens objavio je novu pjesmu, pod nazivom America, prvi singl sanadolazećeg albuma „The Ascension“, a ujedno i njegov osmi album po redu.

Singl America dobit će 31. srpnja svoju vinilnu verziju uz koju će se naći i neobjavljena pjesma „My Rajneesh“ na B strani koja će biti dostupna digitalno 10. srpnja.

Pjesma America napisana je još tijekom snimanja albuma „Carrie & Lowell“ 2015. godine, ali snimljena je tek kasnije. U izjavi za novu pjesmu Stevens je rekao sljedeće: „Bio sam zbunjen u početku kada sam napisao tu pjesmu jer je bila kilometrima daleko od prave stvari, a i nije pristajala uz album „Carrie & Lowell“, stoga sam ju zanemario. Kada sam nekoliko godina kasnije pronašao demo snimku, imao sam predosjećaj da će pjesma biti odlična. Iako se u početku nisam „povezao“ s pjesmom, kasnije sam shvatio da pjesma ima smisla i da ju moram objaviti.“

Tijekom petogodišnjeg razdoblja unutar kojeg je objavljen album „Carrie & Lowell“, Stevens je radio na mnogim projektima poput filma „Call Me By Your Name“ koji je izašao 2017. godine, a prošle je godine snimao album sa zvučnim pjesama za balet Justin Peck u suradnji s klaviristom Timom Andresom. Ovog ožujka Stevens i njegov očuh Lowell Brams objavili su album „Aporia“.