Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Velika Gorica je dobila svoju himnu - epsku gorko slatku pričo-pjesmu koja beskompromisno zarezuje duboko u bolno tkivo današnjeg društva i pojedinca. Iako je riječ o konkretnom gradu - mnogi stihovi se itekako odnose i na znatno širi kontekst - pa se može govoriti i o metafori države u malom.

Zvukom najbliže hip hopu poetsko je to putovanje iscijeđeno iz dugogodišnjeg iskustva življenja u jednoj, kako autor teksta Zlatko Majsec kaže, toplo-toksičnoj sredini. Put vodi kroz puno mračnih, ali i svijetlih predjela. Na pjesmi se dugo i predano radilo i svi koji su u njeno stvaranje uključeni, s velikim su nestrpljenjem dočekali trenutak da ju postave pred vas.

Glazbu potpisuje Ivan Vidović - Vida (Retrodukcija), tekst Zlatko Majsec, aranžman Vida, Majsec, Igor Kotal - Pigili i Antonino Šimić. Samo trajanje pjesme koje duplo nadmašuje klasične 3 radio friendly minute, kao da je prizivalo i producentsku suradnju - Kung Fu studio (Vida&Pigili) i Greenwood studio - Antonino Šimić.

Na vokalima se Majsecu pridružuju maestralna Rea Matić i Ivan Laić - Django koji je doslovce pakleno dobro izinterpretirao povjerene mu stihove.

Za upečatljivi i živopisni video spot koji je uvjerljivo prenio atmosferu pjesme i koji više od 6 minuta vješto drži pozornost gledatelja zaslužni su Dora Butković i Borna Obranović. Dori je ovo ujedno i spot-ovski prvijenac...