Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Za drugi singl s novog albuma "Si kak jen" Ogenj su upravo odabrali pjesmu "Zanavek buš moja" koja je dobila i prigodni lyric video! Riječ je o brzopoteznoj ljubavnoj himni koja drži punkersku stranu aktualnog izdanja "Si kak jen" koje ne prestaje oduševljavati kritiku i fanove.

"Zanavek buš moja" ili u prijevodu "Zauvijek ćeš biti moja" neizostavni je dio repertoara svih koncerata grupe Ogenj te je itekako poznata vjernim pratiocima benda, ali i onima koji Ogenj prate i slušaju u novije doba.

Poslušajte kako sada zvuči dotjerana, studijska verzija iskrene ljubavne pjesme "Zanavek buš moja" koja je sve samo ne balada te s kojom su Ogenj odlučili podići atmosferu i samopouzdanje s obzirom na "koronašku situaciju koja je odnijela danak" kako ističe frontman Tomislav Mihac Kovačic.

Pjesma "Zanavek buš moja" koja se isprva smjestila na prvom EP-u iz 2016. naslovljenom "Još je rano", sada je dobila novo ruho. Naime, Tomo je doradio vokale, Denis i Borna su ulovili sav folk celtic punk groove, Filip je 'narezao' i nabrusio električne gitare, a Luka je sve začinio harmonikom, uz tamburicu kao dodatak koji obogaćuje cijelu priču uz vjernost kajkavskom izričaju.

Za aranžman pjesme zaduženi su Ogenj, produkciju i mix potpisuje Ante Prgin-Surka, dok iza lyric videa rađenog uz minimalističke intervencije i izbjegavanje tehnološki naprednih, ponekad komplicirajućih, softverskih rješenja, stoje Tomislav i Ana Mihac Kovačic.

"Nauči tekst, složi slagalicu i uživaj dalje! Ljubi!” poručuje Tomislav Mihac Kovačic, koji kao autor teksta i glazbe s vama dijeli i tekst zaraznog, najnovijeg singla "Zanavek buš moja”.

Tekst pjesme "Zanavek buš moja”:

Se sečaš draga dok smo se šteli
Smo bili fest mladi malo pameti smo meli
Sa sreče kaj samprvi zgledal ja tebe
Da sam čakal dože bilo bi mi žal ve

Takvu još deklu nesem v živo videl
Jezika do poda asfalt ga je prijel
A mela je samo 2 roke i noge
A drugo vam nam rekel drugo sam je moje

I život mi je jen!
I sam sam tebe štel!

Zanavek buš moja
I nega ti ga
Več ve nazaj
Dok zemlja se obrača
Obrnem tebe
Tu i tam i ja

I ve dok ti igram z dečkima v biritiji
Naj čuju si kak smo si mili
Mort se što odreče slatkoga greha
Ljefko neje nikaj i nejde se bez peha

I dok te kušnem za ljefku noč
Išče zadrfče vusnica drži me celu noč
Šteta kaj ti brnem samo gologa hrpta
Mogli bi i ovu večer jesti v polnoč skupa

I deca su več zrasla i jega ih pun šerak
Meni nigda dost tebe hodi nazaj v krevet