Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Spona Music i Wolfman predstavljaju četverostruki jazz album "Split Open Jazz Fair 2019".

Riječ je o festivalskom albumu snimljenom uživo 23. i 24. kolovoza 2019. godine, kada je održano drugo izdanje "Split Open Jazz Fair"-a. Festival se održao u sklopu programa "EVO RUKE!", u splitskom Đardinu, "iza leđa" Grgura Ninskog, tj. iza velebnog Meštrovićevog spomenika. Kao što se Grgur Ninski borio za hrvatski jezik i slobodu, na simboličan način vodi "Spit Open Jazz Fair" i program "EVO RUKE!" u borbi za kreativnost, otvorenost, kulturu i različitost. Tako je program "EVO RUKE!" tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna prošle godine u splitski Đardin donio niz različitih glazbenih programa te time obogatio splitsku kulturnu, glazbenu i turističku ponudu.

Prve večeri "Split Open Jazz Fair-a", 23.kolovoza 2019., u Đardinu su nastupili "Borna Šercar's Jazziana Croatica" i "Zvjezdan Ružć trio", dok je 24. kolovoz bio rezerviran za sastave "Jasna Bilušić & New Deal" te "Black Coffee ft. Martine Thomas". Obje večeri su obilovale vrhunskom jazz glazbom, a predivnu atmosferu iz čarobnog Đardina je snimala i nacionalna televizija, a video snimke su dostupne i na Youtubeu.

"Uvijek mi je čast nastupiti na ovom festivalu, a sa svojim projektom Borna Šercar’s Jazziana Croatica nastupio sam već dva puta. Osim što je moja glazba izuzetno prihvaćena, ovdje je i doza dodatne uzvišenosti cijelog događaja koji odašilje korektivom za kulturu u Splitu.". - Borna Šercar

"Veliko hvala organizatorima za sav trud i dobru volju! Jasno se vidi koliko im festival znači i koliko im je stalo nas glazbenike prezentirati na najbolji mogući način. Zahvalni smo im od srca i iskreno se nadamo da ćemo imati priliku ponovno surađivati.". - članovi grupe "Black Coffee ft. Martine Thomas"

""EVO RUKE!" postoji godinama zahvaljujući čovjeku koji uvijek budno promatra svaku promjenu koja se iz godine u godinu dešava na hrvatskoj glazbenoj sceni i koji zna prepoznati nove kvalitetne projekte. Taj čovjek je Stiv (Steve Wolfman). Drago mi je što sam prošlog ljeta imao priliku nastupiti na festivalu s mojim triom, u parku prepunom domaćih ljudi i turista koji budno slušaju svaku notu. Želim još puno lijepih i uspješnih godina ovom festivalu i nadam se da se uskoro vidimo i uz glazbu opet družimo u Splitu!". - Zvjezdan Ružić

"Uživali smo zajedno s brojnom publikom u nezaboravnoj atmosferi ljetne "divne splitske noći". Veliko hvala Stiviju, svim ljudima u organizaciji "Split Open Jazz Faira" te svim splićanima i njihovim gostima!". - članovi sastava "Jasna Bilušić & New Deal".