Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon izlaska odlično prihvaćenog albuma "Jedino što znam", zagrebački reper Matej Dučkić Suicidal odlučio je u suradnji s izdavačkom kućom Dallas Records ponovno oživjeti svoj prvi album '1405' iz već sada davne 2008. godine te približiti mlađim poklonicima hip hopa svoje početke stvaralaštva.

Simboličnog naziva po njegovom datumu rođenja, album '1405' puno je intimnija i introspektivnija verzija Suicidala, koji se kroz 10 pjesama osvrće na mnoge socijalne i društvene situacije, te je prikaz odrastanja mladog čovjeka na zapadnom dijelu Zagreba. Na albumu su gostovali brojni gosti među kojima i General Woo, Target, Timbe (Bad Copy), Gidra (Connect), Brc i Adnan, a produkcijski dio odradili su Farook, Shalla, Dumar i brojni drugi.

"Pjesme su nastajale u periodu između 2007. i 2008. godine, te je to moj prvi materijal kojim sam se predstavio na sceni. Samim time, imao sam ga potrebu ponovno remasterirati i predstaviti mlađoj publici, jer smatram da sada, kao ozbiljan hip hop artist, to dugujem svojim počecima".

Album je ponovno remasteriran u Rocky Music Studio, a na njemu se osim dva nova remakea nalazi i bonus track suradnja s hardcore crossover požeškim bendom Detmeć, za koju je nedavno snimljen i video broj za pjesmu ‘’Gledam vas u oči’’.