Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

BeHaVe, autorski blues band iz Zagreba, objavio je za pjesmu "Leave it All Behind" pravi "izolacijski" video spot.

Kako je koronavirus parkirao i sve glazbenike u njihove domove, a izolacija nikome lako ne pada pogotovo kreativcima - BeHaVe se također nije predao ljenčarenju. Uz poruku #ostanidoma petorica članova snimili su video spot za pjesmu "Leave It All Behind", pjesmu s još aktualnog studijskog albuma banda "One of these days".

Video spot je danas službeno prikazan i na HTV u emisiji "Dobro jutro Hrvatska".

Autori pjesme "Leave It All Behind" su Zoran Harminčić Hara koji je napisao glazbu, te je producirao pjesmu, a tekst potpisuje Davor Bunčić Buna, koji je spot i napravio.

"U ovoj snimci zapravo i nije bilo nekog većeg posla, jer smo većinu toga dogovorili i razradili tijekom naših koncerata, gdje baš nekako ovako, samo ne akustično, sviramo ovu pjesmu. Kada je svatko od nas, na info snimku odsvirao i odpjevao svoje, trebalo je samo neke sitnice poštimati u glasnoći i to je zapravo napravio Buna, a ja sam mu samo davao sugestije...
Bitno je bilo snimiti "one take", što je svaki od nas napravio na mobitelu, jer današnji mobovi mogu svašta, a mogu i telefonirati ..." - našalio se Hara.

"Tekst za ovu pjesmu, za razliku od većine drugih tekstova, je tekst koji potiče na pozitivno razmišljanje.

Pjesma govori o tome da nije sve tako crno kako izgleda na prvu i potiče na zaboravljanje loše shvaćenih doživljaja jer, na kraju, nije da su ti doživljaju nužno loši, već da su loše shvaćeni u našim umovima.

Slaganje videa je zabavno i interesantno. Svatko je poslao svoj dio i bilo je jednostavno sinkronizirati sve u jednu zajedničku sliku i zvuk. Nadam se da smo uspjeli pogoditi kako se ljudi osjećaju u ovom izolacijskom okruženju i dati malo nade da će sve uskoro biti bolje i da ćemo se uskoro moći osvrnuti preko ramena i reći sami sebi "Ostavili smo sve to za sobom" - "Leave it all behind!" - rekao je Buna.

Bend trenutno radi na novom, drugom studijskom albumu koji za sada još ima radni naziv "Our Songs", a kojeg je bend najavio s aktualnim singlom My Baby does it well.

BeHaVe trenutno djeluje u sastavu: Davor Bunčić - Buna (vokal i usna harmonika), Zoran Haraminčić - Hara (gitara i vokal), Hrvoje Šolić (gitara i vokal), Robert Jurčec - Muha (bubnjevi) i Miroslav Bjelajac (bas gitara).

O bendu BeHaVe:

BeHaVe je autorski band iz Zagreba, sastavljen od iskusnih glazbenika, koji izvodi pjesme različitih žanrova (swing, rock'n'roll, americana, blues, dixie...) na engleskom jeziku. Prvi studijski, blues album "One of These Days" objavljen je 2017, a kompilacijski album na kojem je bend sudjelovao “Tribute to Buha” nagrađen je s dvjema nacionalnim glazbenim nagradama Porin. BeHaVe je objavio pet singlova i video spotova: Save me from your Spell, Mean Woman, Chocolate Fudge, Elevator Blues, My baby does it well, svi s emitiranjem na domaćim televizijama: Z1, CMC, te nacionalnoj HTV. BeHaVe je bio i finalist nacionalnog natjecanja Croatian Blues Challenge 2017. za nastup na International Blues Challenge u Memphisu, Tennessee. Izvrstan je uživo s mnogo nastupa na raznovrsnim koncertima, festivalima i kulturnim događanjima drugih umjetnosti.
Više o BeHaVe bandu na web stranici: http://behave.band/