Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Osam godina nakon svog posljednjeg autorskog albuma „Tempest“, Bob Dylan objavio je na YouTube-u i digitalnim glazbenim servisima singl za koji potpisuje i riječi i glazbu. Pjesmu poslušajte u nastavku.

Riječ je o „Murder Must Foul“, 17-minutnoj kompoziciji narativnog sadržaja s naglaskom na ubojstvo predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja. Osim što priča o „mračnom danu u Dallasu“, pjesma se referira na brojne kulturne ličnosti iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća poput, primjerice Beatlesa i Stevie Nicks, ali i one kasnije poput Queena, te dijeli ime s filmskom adaptacijom romana Agathe Christie u režiji Georgea Pollocka iz 1964.

Povodom objavljivanja singla, Dylan je na društvenim mrežama napisao: „Pozdrav mojim obožavateljima uz zahvalu za vašu podršku i vjernost tijekom svih ovim godina. Ovo je neobjavljena pjesma koju smo snimili prije nekog vremena. Smatram da bi vam mogla biti zanimljiva. Ostanite sigurni i pažljivi!“

Bez obzira na to je li ova uglazbljena pripovijetka najava novog autorskog albuma nakon prošlogodišnjeg petnaestog po redu nastavka serijala „Bootleg“ ili ne, štovatelje ovog dobitnika Nobelove nagrade za književnost zasigurno će obradovati novo izdanje bilo kojeg formata.