Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vikend-revolucija zagrebački je samoprozvani underground-pop bend. Osnovan 2011., preživio je mnoge početke i prekide, promjene članova, smjera kretanja i ciljanog nekretanja.

Bend trenutno pokreću Mirta Mornar (vokal), Hrvoje Prpić (gitara, back vokal), Tihomir Babić (gitara), Zvonimir Penava (klavijature), Stjepan Hrastić (bas) i Ante Bekavac (bubnjevi).

Prvi singl i spot nove postave Vikend-revolucije 'Trip', najava je njihovog drugog albuma i početka suradnje s izdavačkom kućom Dallas Records.

{youtube}M-uI2h2U-zA{/yotube}

Bend koji je nekoliko puta nastajao i nestajao, svoju egzistencijalističku melankoliju pokazuje i u pjesmi 'Trip'. "Sve je u tvojim rukama, recept uspješnosti od kojeg korist imaju isključivo prodavači magle. Ostalima život čine drugi ljudi, tuđa mjesta, tuđi događaji. Ponekad, na kratko vrijeme, prestaju biti tuđi. Povremeno, barem." poručuje ekipa Vikend-revolucije.

Autor glazbe i teksta je Hrvoje Prpić, a zajedno s Hrvojem Prskalom potpisuje i produkciju. Snimano u studijima Bedrum i ZG Zvuk dok je za spot zaslužan Dinko Pasini iz Klikam Studio.

glazba i tekst | Hrvoje Prpić

aranžman | Hrvoje Prpić, Tihomir Babić, Mirta Mornar, Edo Horvat, Stjepan Hrastić, Zvonimir Penava i Ante Bekavac

produkcija | Hrvoje Prpić - Bedrum studio i Hrvoje Prskalo - ZG Zvuk

redatelj spota | Dinko Pasini, Klikam studio