Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Koprivničanci Miroslav i Gordana Evačić, bračni i umjetnički par, objavili su novu pjesmu i video spot Potpuno novi dan. Multiinstrumentalisti koji glazbenu tradiciju rodne Podravine kombiniraju s blues i rock elementima, a pritom stvaraju autentični world music izričaj predstavljaju pomalo neobičnu pjesmu, nježnog i atmosferičnog izričaja.

"O čemu govori najbolje otkrijte sami… Zasigurno ćete i sebe pronaći u ponekom stihu…", poručuje ovaj autorski dvojac.

Miroslav Evačić je glazbeni producent, multiinstrumentalist, autor i kreator vlastitog glazbenog pravca – Čardaš Blues. Gordana Evačić je multiinstumentalistica, supruga i najbliža glazbena suradnica Miroslava Evačića sudjelovala je dosad na svim njegovim albumima, a sada zajednički predstavljaju potpuno novu pjesmu koja najavljuje i njihov zajednički album. U realizaciji spota pomogao im je Grad Koprivnica, a režiju potpisuje Tomislav Horvatinović, NEXUS produkcija.

S bogatim diskografskim opusom koji broji jedanaest albuma, te bezbrojnim suradnjama s domaćim i stranim umjetnicima, pjesme ovog autentičnog glazbenog dua, prošle godine uvrštene su u ediciju Greatest Hits Collection Croatia Recordsa, kao i pod etiketu Croatian World Music koja okuplja i promovira regionalnu etno i world glazbu. Vrijedna priznanja struke, od kojih valja izdvojiti Porine u kategoriji za Najbolji album etno glazbe (za albume Blues reke Drave 2007. i N.E.W.S. Blues 2013. godine), te posebnu nagradu za Njegovanje etno izričaja, MEF ’08 (za pjesmu Voli ona 2008. godine), dokaz su njihovog višegodišnjeg neumornog rada i značaja za ovdašnju glazbenu scenu i šire.