Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Tamara Popović tam je 24-godišnja kantautorica iz Beograda čija se glazba ukratko može opisati kao underground pop i dream pop, a upravo tako zvuči i njen novi singl – „na holdu“. Hrvatskoj je publici pjesma dostupna u radijskom eteru te na digitalnim glazbenim platformama Deezer, Google Play i YouTube Music, a možete ju poslušati i u nastavku.

Pjesma „na holdu“ mladu glazbenicu jasno pozicionira u prepoznatljiv žanr koji svoj temelj pronalazi u pravom pop zvuku upotpunjenom R&B i trap elementima, a na sve se nadovezuje njena otvorenost i emocija. Za tekst pjesme zaslužna je tam, dok su u produkciju i master bili uključeni njeni suradnici iz sastava Zicer Inc. - Nikola Stanojević (Nihil) i Mihajlo Đorović (Summer Deaths).

„Ideja za pjesmu ’na holdu’ došla je od samog tog izraza koji je u određenom trenutku savršeno opisivao situaciju čekanja u kojoj sam se nalazila. Iako je mnogi doživljavaju tužnom zbog nekih dijelova teksta, ja ju doživljavam više kao pjesmu atmosfere, a tu situaciju kao zanimljivu i inspirativnu radije nego tužnu“, objasnila je tam.

Mlada je pjevačica otkrila i zašto je ovaj singl za nju poseban: „Prvi put sam napisala pjesmu tako što se cijela razvila od naziva. Jedno jutro smo se Nihil i ja vozili kući s partyja i neplanirano odlučili da ćemo raditi pjesmu i tako je nastao njen beat. Kasnije sam završila tekst i vokalni aranžman, a Summer Deaths je odradio svoju magiju miksa i mastera. Ovo je pjesma koja najbolje opisuje gdje trenutno želim biti u glazbenom smislu i gdje se najbolje osjećam.“

Ljubav prema stvaranju glazbe tam je otkrila u srednjoj školi; sa 16 godina je napisala prvu pjesmu, a prekretnica u njenoj kreativnoj fazi bio je prijelaz s gitare na klavir, instrument koji je postao nezamjenjiv dio njenog stvaralaštva.

Prvi singl naziva „kako treba“, za koji je snimila i spot, Tamara je objavila u lipnju 2019. godine. Već je tom pjesmom publiku uvela u njenu specifičnu estetiku. Iste je godine počela nastupati sa hip hop kolektivom Zicer Inc., sa kojim se prvi put nastupom predstavila publici na festivalima Nisville i Belgrade Beer Fest.