Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon što je legendarni sastav na oduševljenje obožavatelja najavio novi studijski album“Gigaton“, Pearl Jam je objavio potpuno novu pjesmu naziva „Dance Of The Clairvoyants“. Novim će studijskim izdanjem sastav obilježiti tri desetljeća postojanja.

Pjesma „Dance Of The Clairvoyants“ prvi je singl s albuma „Gigaton“, čiju produkciju potpisuju Pearl Jam i Josh Evans (Chris Cornell, Soundgarden). Jedanaesti studijski album legendarnog sastava stiže sedam godina nakon Grammyjem nagrađenog albuma „Ligtning Bolt“, a svjetlo dana ugledat će 27. ožujka. Izdanje je do tad dostupno za prednarudžbu.

Snimanje ovog albuma bilo je dugo putovanje koje su ponekad obilježili mračni i zbunjujući trenuci, ali i situacije u kojima je stvaranje nove glazbe bilo vrlo uzbudljivo. Nastajanje našeg novog izdanja omogućilo mi je da osvijestim kako je ljudima danas potrebna međusobna povezanost, komentirao je član sastava Mike McCready

Dance je odličan spoj ekperimentiranja i suradnje.. otvorili smo neka nova vrata kreativnosti, što je uzbudljivo, objasnio je Jeff.

PJ singl

Naslovnica singla "Dance Of The Clairvoyants", izvor: Universal Music Hrvatska

Album Gigaton producirali su Josh Evans i Pearl Jam, a svjetlo dana ugledat će 27. ožujka 2020. Popis pjesama s albuma objavljen je jučer i možete provjeriti OVDJE.

Turneja kojom će promovirati prvo izdanje nakon 2013. i studijskog albuma "lightning Bolt" obuhvatit će i stari kontinent, a datumi su sljedeći:

Lipanj
23. Frankfurt, Germany. Festhalle
25. Berlin, Germany. Waldbühne
27. Stockholm, Sweden. Lollapalooza Stockholm
29. Copenhagen, Denmark. Royal Arena

Srpanj
2. Werchter, Belgium. Rock Werchter Festival
5. Imola, Italy. Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari
7. Vienna, Austria. Wiener Stadthalle
10. London, UK. American Express presents BST Hyde Park
13. Krakow, Poland. Tauron Arena
15. Budapest, Hungary. Budapest Arena
17. Zurich, Switzerland. Hallenstadion
19. Paris, France. Lollapalooza Paris
22. Amsterdam, Holland. Ziggo Dome